Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mikloš Feher

VIDEO Prije točno 19 godina tragično preminuo mađarski nogometaš koji se srušio usred utakmice

'Miklos Feher, Benfica Photo: Press Association/Pixsell'
Foto: 'Adam DavyPress Association/Pixse'
1/3
25.01.2023.
u 21:15

Asistirao je za pogodak Fernandu Aguiaru, ali se na kraju utakmice dogodila jedna od najvećih tragedija na nogometnim terenima. Naime, nakon što je u sudačkoj nadoknadi dobio žuti karton, Fehér se odjednom nagnuo prema naprijed u boli i potom pao na leđa

Nogometaši Benfice stigli su 25. siječnja 2004. na gostovanje kod Vitórije de Guimarães u 19. kolu portugalskog prvenstva. U vrhu napada krenuo je Tomo Šokota, a iza njega Slovenac Zlatko Zahovič. Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka pa je trener Lisabonaca José Antonio Camacho odlučio reagirati promjenom. U igru je ubacio mađarskog napadača Mikloša Fehera, koji je po posljednji put u životu zakoračio na travnjak.

Asistirao je za pogodak Fernandu Aguiaru, ali se na kraju utakmice dogodila jedna od najvećih tragedija na nogometnim terenima. Naime, nakon što je u sudačkoj nadoknadi dobio žuti karton, 24-godišnji Fehér se odjednom nagnuo prema naprijed u boli i potom pao na leđa. Svi su mu priskočili u pomoć, među prvima Šokota. Gledali su u nevjerici i pokušali ga oživjeti na terenu, ali nisu uspjeli. Preminuo je zbog srčane aritmije

Njemu u čast, Benfica je odlučila umiroviti dres s brojem 29, kojeg je nosio kao njihov igrač. Godišnjicu su obilježili objavom na društvenim mrežama. Feher je u karijeri igrao još za Gyor, Bragu i Porto, a skupio je i 25 nastupa za reprezentaciju Mađarske. 

Tragične scene pogledajte OVDJE.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:46 26.01.2023.

Da se dogodilo danas umro bi od cijepiva, ili od korone. Nema vise treceg uzroka smrti. RIP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije