Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIT ĆE SE ZA MILIJUN DOLARA

VIDEO Pogledajte kako je Ante Delija žestoko prebio Brazilca, prijetile su mu ozbiljne ozljede

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Ante Delija - Oli Thompson
Igor Kralj/PIXSELL
14.08.2022.
u 08:44

Za priliku da osvoji prvu nagradu od milijun dolara, 32-godišnji Dubrovčanin ovaj put se izborio u Cardiffu i to tako što je u polufinalnoj borbi tehničkim nokautom pobijedio pomalo favoriziranog Brazilca Renana Ferreiru

Drugu godinu zaredom Ante Delija borit će se za teškaškog prvaka američke PFL organizacije. Za priliku da osvoji prvu nagradu od milijun dolara, 32-godišnji Dubrovčanin ovaj put se izborio u Cardiffu i to tako što je u polufinalnoj borbi tehničkim nokautom pobijedio pomalo favoriziranog Brazilca Renana Ferreiru. Cijelu borbu i sjajan nokaut našeg borca pogledajte OVDJE.

A ovaj brazilski dvometraš (203 cm), koji je imao veliku prednost u dužim ekstremitetima, uopće nije došao u priliku da svoje duge noge i ruke iskoristi. Premda ga je, već u prvom srazu, pogodio u glavu i raskrvario, to Deliju nije smelo da krene u realizaciju dobro pripremljene taktike. 

A ona je podrazumijevala skraćivanje distance, klinč uz žicu i pokušaje rušenja. A nakon što mu je rušenje i uspjelo, Ante protivniku nije dozvolio da ustane. Štoviše, u parteru ga je postojano napadao da bi ga na kraju "isčekićao" do mjere da je sudac u kavezu Marc Goddard procijenio da je vrijeme za Brazilca, koji se više nije branio osim sa rukama na licu, spašava od daljnjih patnji a možda i ozbiljnijih ozljeda.

- Iza mene je teško razdoblje. Izgubio sam nedavno, u jeku priprema za ovaj meč, prijatelja Maru Peraka, čovjeka s kojim sam počeo trenirati i zato sam ovu pobjedu posvetio njemu. On će mi uvijek biti u mislima - rekao je Delija nakon pobjede.

Delijin protivnik u finalu će biti Brazilac Matheus Scheffel koji je tehničkim nokautom svladao Juana Adamsa u trećoj rundi. Delija svakako ima šanse budući da je nokautirao Scheffela nokautirao u travnju ove godine. Finale je na rasporedu 25. studenog.

>> Pogledajte i razgovor s Robertom Soldićem

Ključne riječi

Komentara 1

AF
AfganistanskiHrvat
09:51 14.08.2022.

Ante pa delija, e ne ide da ga ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije