Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima i dobrih vijesti

VIDEO Pogledajte sretni gol Joška Gvardiola u pobjedi Leipziga nad Real Madridom

Champions League - Group F - RB Leipzig v Real Madrid
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/7
25.10.2022.
u 23:13

Dodajmo kako Luka Modrić nije bio na popisu trenera Carla Ancelottija.

U susretu petog kola F skupine nogometne Lige prvaka RB Leipzig je pobijedio aktualnog europskog prvaka Real Madrid sa 3-2, a prvi pogodak za njemački sastav zabio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Real je usprkos porazu prošao dalje jer je drugi susret između Celtica i Šahtara, kojeg vodi Igor Jovičević, završio 1-1. Za još jednu kartu u zadnjem će se kolu u izravnom dvoboju u Varšavi boriti ukrajinski i njemački sastav. Leipzig ima tri boda više i Šahtaru igra samo pobjeda.

RB Leipzig je protiv "Kraljevskog kluba" poveo u 13. minuti golom hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola. Dominik Szoboszlai je ubacio iz kornera, Andre Silva je pucao glavom, Thibaou Courtois obranio, ali se lopta odbila do našeg reprezentativca koji je zabio za 1-0. Nije dugo trebalo Leipzigu da zabije i drugi pogodak madridskom sastavu. Samo pet minuta kasnije poentirao je sjajni Christopher Nkunku.

Vinicius Junior je u 25. minuti imao priliku smanjiti, no pucao je pored lijeve stative. U 37. minuti ponovo je prijetio brazilski napadač, ali je Janis Blaswich sjajno obranio. Ipak, u 44. minuti Vinicius je uspio zabiti pogodivši glavom na ubačaj Marca Asensia.

Europski prvak je mogao izjednačiti u 53. minuti, međutim udarac Aureliena Tchouamenija je obrana blokirala. U 79. minuti još jednu priliku je imao Vinicius, ali niti on nije bio precizan. Korak bliže pobjedi Leipzig je stigao u 81. minutui kada je Timo Werner zabio za 3-1, a konačnih 3-2 postavio je Rodrygo iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi. Gvardiol je odigrao cijeli susret za domaćine, dok je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić propustio susret zbog lakše ozljede.

 

>> POGODAK JOŠKA GVARDIOLA POGLEDAJTE OVDJE

Standings provided by Sofascore

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije