Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AKCIJA

VIDEO Pogledajte dolazak naših Vatrenih u Sloveniju

Zagreb: Hrvatski nogometaši otputovali u Sloveniju
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.03.2021.
u 14:01

- S prvobitnog popisa otpao je Rebić, ali i Petković. Ostali smo bez dva bitna igrača u fazi napada. Što se tiče Perišića i Brozovića oni dolaze i očekujem ih na večerašnjem treningu - kazao je Dalić

Četiri mjeseca nakon što je izborila ostanak u elitnom razredu Lige nacija, ispred hrvatske reprezentacije je novi izazov. Početak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje će se 2022. održati u Kataru. Vatreni su stigli u Ljubljanu gdje će u 16.30 trenirati na stadionu Stožice. Utakmica protiv Slovenije je na rasporedu u srijedu u 20.45 sati, a nakon susreta će momčad krenuti u Opatiju gdje će boraviti za iduća dva ogleda. 

Potom ih čeka dvostruki program u Rijeci - 27. ožujka protiv Cipra i tri dana kasnije protiv Malte. U našoj skupini još su Rusija i Slovačka, a samo će pobjednik skupine direktno na World Cup.

POGELDAJTE VIDEO: 

Nažalost, otvaranje kvalifikacija propustit će napadač Milana Ante Rebić zbog ozljede mišića, ali i napadač Dinama Bruno Petković koji je u nedjeljnom derbiju protiv Gorica ozlijedio rame. Međutim, dobra je vijest kako Marcelo Brozović i Ivan Perišić ipak dolaze u Hrvatsku. Premda su lokalne vlasti preporučile Interu da ne dozvoli odlazak svojih nogometaša u reprezentacije s obzirom da su četvorica njihovih klupskih suigrača pozitivni na koronavirus, HNS-ova "diplomacija" je uspjela ishoditi sve potrebne dozvole.

- S prvobitnog popisa otpao je Rebić, ali i Petković. Ostali smo bez dva bitna igrača u fazi napada. Što se tiče Perišića i Brozovića oni dolaze i očekujem ih na večerašnjem treningu - kazao je Dalić.

Izbornik svjetskih dopravaka je priznao kako mu je Petkovićeva ozljeda pokvarila planove.

- Bruno je bio u dobroj formi, malo me to poremetilo. Žao mi je zbog njega, nedostajat će nam. S njim u igri je sustav nešto drugačiji, morat ćemo nešto promijeniti. Moramo dalje i bez njega i bez Rebića - dodao je izbornik.

Hrvatsku prvi put očekuju tri kvalifikacije utakmice u sedam dana. Najzahtijevnija je odmah na startu protiv Slovenije.

- Bit će to najzahtjevnija utakmice od ove tri. Najteža jer ćemo se okupiti tek navečer, a već u srijedu igramo. Međutim, naš cilj je jasan. Plasman u Katar. Bitno je dobro startati, morat ćemo biti motivirani, odgovorni i i ozbiljni jer samo tako možemo do uspjeha. Moramo biti pametni i rasporediti snage i energiju. Imamo pakleni ciklus. Igrači dolaze iz takvog ritma, igraju svaka tri dana i  sigurno nisu u optimalnom stanju.

Dalić se osvrnuo i na prvog suparnika, Sloveniju.

- Niti jedna utakmica neće biti lagana jer danas nema laganog protivnika. No Slovenija je najkvalitenija u ovom prvom ciklusu. Poštujem Keka, posložio je ekpu, agresivni su, kompaktni i malo primaju, ali mi smo favoriti. Moramo se nametnuti.

Svjestan je kako će Slovenija biti dodatno motivirana za rušenje susjeda i svjetskog doprvaka.

- Mi smo svima izazov, mi smo doprvaci svijeta. Škola nam mora biti utakmica protiv Mađarske kada smo poveli, pa izgubili. Start je kvalifikacija, nitko ne zna u kakvom je stanju. Nema ključnih utakmica, svaka nosi tri boda, a jedino je važno izboriti SP - dodao je Dalić kazavši kako će kvalifikacije otvoriti s najjačim snagama.

- Bit će to ekipa koja se dobro pozna. Nemamo vremena za neke inovacije, morat ćemo punuo razgovarat. Protiv Slovenije ćemo igrati s najjačim sastavom, a onda ćemo protiv Cipra i Malte slagati priču na neki dugi način.

Dalić je prokomentirao i odlične igre koje Mislav Oršić prikazuje u dresu Dinama.

- U sjajnoj je formi i zasluženo je ovdje. Očekuje ga minutaža. Međutim, sve što sam razmišljao padne u vodu kada se netko ozlijedi. Ne znam u kakvom smo stranju. Morat ćemo raditi preinake, u svakom slučaju. Oršić je bitan za nas, imako tri utakmice i moramo biti pametni i rasporediti snage i energiju.

Komentara 1

AL
alphastrike
15:46 23.03.2021.

mogli su sutra ujutro ići :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije