Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVOR S NENADOM ČRNKOM

VIDEO Dopredsjednik HNS-a o propuštenoj prilici: Zakazali smo nakon SP-a u Rusiji...

Nenad Črnko
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
25.07.2022.
u 11:44

- Trebali ste otići, primjerice, u njemačko sjedište i dogovoriti da Mandžukić reklamira taj brend na talijanskom, a Luka Modrić na španjolskom tržištu. Tako biste mogli tražiti veći novac. Propustili smo priliku jer nismo udarili na globalne, svjetske brendove...

Predsjednik Gorice i dopredsjednik HNS-a Nenad Črnko u razgovoru za Večernji list dotaknuo se mnogih stvari u našem nogometu. Negdje u ovo doba prije četiri godine bili smo u ekstazi nakon SP-a u Rusiji. Što smo, odnosno što nismo napravili na valu tog povijesnog reprezentativnog dosega?

>> Pogledajte cijeli razgovor

– Nismo napravili, a trebali smo podići marketinšku vrijednost HNS-a. To je trebalo napraviti odmah u dvije godine nakon SP-a u Rusiji, tu smo zakazali. No, u svemu drugome smo respektabilan savez u svijetu. Govori se o kampu u Veslačkoj, sada idemo u projekt gradnje 150 terena s umjetnom travom, napravili smo već 20-30...

Ne možemo govoriti o 20 travnjaka u 21. stoljeću kada Albanci i Makedonci, primjerice, grade stadione koji su za naše uvjete svemirski program?

– Ali nije stadion napravio albanski savez – odgovorio je Črnko te dodao:

– HNS stalno lobira da kroz lokalnu upravu i državne resurse dobijemo nekoliko stadiona, koji su dovoljni. Ako mađarski kapital gradi stadion, uvjeren sam da će hrvatska država tu pomoći. Nama ne trebaju velika zdanja...

Ako rezonirate i kao poslovni čovjek, kako je moguće da se u ovih 20 godina nije pojavio nijedan projekt koji bi imao sve preduvjete da ga se realizira?

– Na stolu u HNS-u bilo je pet projekata. No da biste ih realizirali, morate imati sinergiju lokalne uprave, dobiti zemljište... - rekao je Črnko te naglasio:

– HNS uvijek na stol može staviti pet projekata, a tko će uz savez ući u taj projekt, e to je problem...

Vratimo se na trenutak na onaj dio o podizanju marketinške vrijednosti saveza.

– Mi smo mala zemlja. Kada ste viceprvaci svijeta, imate Luku Modrića ili Marija Mandžukića i sve ostale, moja vizija bila je da ne idemo u najpoznatije tvrtke s globalnim potencijalom koje su u Hrvatskoj jer je to premalo tržište za takav brend. Trebali ste otići, primjerice, u njemačko sjedište i dogovoriti da Mandžukić reklamira taj brend na talijanskom, a Luka Modrić na španjolskom tržištu. Tako biste mogli tražiti veći novac. Propustili smo priliku jer nismo udarili na globalne, svjetske brendove...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije