Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BORITE SE KAO MI'

VIDEO Boysi poslali poruku Ukrajincima: Ako netko zna što je agresija, to zna hrvatski narod

Atmosfera na stadionu tijekom utakmice Dinama i Seville
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
26.02.2022.
u 16:48

Poručujemo ukrajinskom narodu da se bore onako kako smo se mi borili, i imat će isti ishod kao i mi. Slava Ukrajini!

Mnogi su ih kroz njihovu povijest znali vrijeđati i prozivati da nisu konstantni u dolascima na utakmice, ali ono u čemu ih nitko nije mogoa prozvati jest politički angažman. Od godine osnutka 1986. najvatreniiji navijači Dinama bili su i voditelji mnogih društveno-političkih zbivanja. 

Od konfontacije Delijama i komunističkom režimu 13. svibnja 1990. na nikada odigranoj utakmici plavih i Crvene Zvezde, preko sudjelovanja u Domovinskom ratu, borbe protiv samovolje u najdražem im klubu, bitke za povratak svetog imena Dinamo, do evakueacije i preseljenja bolnica nakon užasnog zagrebačkog potresa 2020. godine i pomoći kroz cijelo pandemijsko razdoblje svima kojima je to bilo potrebno, Boysi su uvijek bili na braniku domovine. 

Ni u nehumanim sukobima Rusije i Ukrajine nije mi dugo trebalo da kažu što misle. Igrao se uzvrat sa Sevillom na Maksimiru, njihovi su ljubimci šokirali Andalužane u svojoj utvrdi, ali Boysi su od 19. minute uz navijanje za plave podigli i ukrajinske zastave i poručili:

"Ako netko zna što je agresija, to zna hrvatski narod što je.

Ako netko zna što je nepravda, to zna hrvatski narod. 

Ako netko zna što je kad te sila deset puta jača napada, to zna hrvatski narod.

Zato hoćemo poslati poruku s ovoga stadiona, s ove tribine. 

Poručujemo ukrajinskom narodu da se bore onako kako smo se mi borili, i imat će isti ishod kao i mi. Slava Ukrajini!"

Ključne riječi

Komentara 1

VO
vocevoce
11:15 28.02.2022.

Agresija??? Najveca agresija u povijeti sveta je bila nad nad Zagrebom i Maksimiro,Rijekom i Kantridom,Splitom i Marjanom.,Pulom i Istrom,pala petarda jedna,a agresora nigde na 400km od njih. Zanimljiva povijest malog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije