Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETJERANO ILI NE?

VIDEO Američki novinar je znao da će nakon ovog poteza Hrvat ekspresno odletjeti iz kluba

Instagram
14.10.2021.
u 13:25

– Predugo znam Popa i to smo komentirali nakon utakmice. Netko je dobacio i da se čudi što nakon tog poteza nije morao hodati kući.

San Antonio Spursi 11. listopada odlučili su otpustiti Luku Šamanića (21) i hrvatski košarkaš sad mora pronaći novi klub, no tako nešto nije nimalo iznenadilo uglednog američkog novinara Dona Harrisa koji je predvidio taj potez tijekom pripremne utakmice s Orlandom 10. listopada.

"Znao sam da će se to dogoditi jer je odustao u ovoj akciji. Predugo znam Popa (Greg Popovich, op.a.) i to smo komentirali nakon utakmice. Netko je dobacio i da se čudi što nakon tog poteza (Luka) nije morao hodati kući", napisao je Harris.

 

 

 

Naime, u četvrtoj četvrtini, kod rezultata 98:93 za Spurse i nešto manje od dvije i pol minute do kraja, jedno dodavanje prema Šamaniću presječeno je i nakon kratkog sprinta odlučio je prestati trčati i bez truda popratiti Orlandov poen.

Tako nešto protumačeno je kao nezalaganje, bez obzira na to bi li Šamanić stigao Orlandova igrača ili ne bi. Riječ je o pripremama, riječ je o nametanju treneru. Kao profesionalac toga je morao biti svjestan, posebno jer zna da se u ovom slučaju radi o treneru Popovichu, čiji sklop je specifičan, no jako dobro poznat svima koji rade s njim.

Ovako su Spursi zapravo dobili jako dobar razlog za raskid ugovora s igračem koji bi ih pri nastavku igranja u sezoni 2022./2023. stajao 4,57 milijuna američkih dolara.

Svakako, 211 centimetara visoko krilo neće imati problema s nastavkom karijere, samo je upitno hoće li to uspjeti u NBA ili će morati u Europu.

Inače, Šamanić je u svoje dvije sezone u majici Spursa prosječno knjižio 3,8 koševa i 2,2 skoka za prosječnih deset minuta u 36 utakmica koje je odigrao. Za Austin Spurse, podružnicu San Antonija u razvojnoj G ligi, Luka je prosječno bilježio 16,2 koša, 8,3 skokova i 1,5 asistencija za prosječnih 29 minuta na parketu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije