Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Vida u suzama napustio teren, Turci ga ‘razapeli’ u medijima

22.02.2018.
u 07:00

Ivan Rakitić u Londonu je odradio i četrdesetu utakmicu ove sezone u klupskom dresu i upravo je tako i izgledao u pojedinim trenucima, teškoga koraka, pomalo umoran.

Izvjesni BBC-ov forumaš Hal, navijač Chelsea, ovako je prokomentirao 1:1 protiv Barce: ‘Da nam je netko prije utakmice ponudio ovaj ishod, odmah bismo ga prihvatili. A sad sam ipak razočaran. Teško Barcelona u uzvratu može biti ovako loša’.

U fokusu Engleza, uvijek usredotočenih na tragičare, bio je 21-godišnji danski stoper Andres Christensen. Taj je branič Chelsea u 75. minuti neshvatljivom pogreškom, poprečnom loptom kroz zadnju liniju, za koju će Štimac u tv-studiju Arenasporta reći kako se takva pojava ne može susresti ni u Hrvatskoj ligi, omogućio Messiju pogodak za 1:1. Prvi Messijev pogodak protiv Chelsea u devetom nastupu protiv Bluesa (post je trajao 730 minuta) i povratak Barcelone u poziciju velikoga favorita za plasman u četvrtfinale. Usput, taj Christensen došao je u Chelsea prošloga ljeta iz Borussije Mönchengladbach za 18 milijuna eura, a do danas mu je tržišna vrijednost na Transfermarktu narasla do nezamislivih 30 milijuna eura!

Chelsea je do tog trenutka bio u dobitnoj poziciji, uz najdojmljiviju izvedbu sezone. Središnja figura utakmice bio je brazilski čarobnjak s ‘mikrofonkom’, Willian, koji je u prvom dijelu s dva projektila tresao vratnice, a u trećemu pokušaju, u 62. minuti, majstorski neobranjivo pogodio donji lijevi Ter Stegenov kut.

- U Barceloni će biti potpuno drugačija utakmica, ali ići ćemo tamo s ovim mentalitetom iz prve utakmice, pokušati dobiti utakmicu. Barcelona je uvijek Barcelona. Oni su odlična momčad, s Neymarom ili bez njega, oni i dalje imaju Messija, Suareza, Iniestu... - rekao je Willian.

Čak 887 pasova

Činilo se kako istinski neraspoložena Barca, unatoč čak 73 posto posjeda lopte (887 pasova, naspram 325 Chelsea), ‘tri dana’ ne bi pronašla pukotinu u obrani domaćina, sve dok se nije ukazao famozni Christensen.

- Ovo je zaista šteta. Bili smo izvrsni, smo kompaktni, čvrsti, izgledali smo kao prava momčad i stvorili mnogo šansi. Willian je mogao postići hat-trick. I mi sada odlazimo kući žalosni, jer odigrali smo fantastično, a rezultat je daleko od fantastičnog - naglasio je bivši igrač Barcelone, danas motor Chelsea Cesc Fabregas.

Ivan Rakitić u Londonu je odradio i četrdesetu utakmicu ove sezone u klupskom dresu i upravo je tako i izgledao u pojedinim trenucima, teškoga koraka, pomalo umoran.

- Ovo je bilo blizu savršenstva. Ali, dovoljna je jedna pogreška i znate da ćete je protiv Messija, Suareza ili Inieste skupo platiti. Šteta. Ali ponosan sam na svoje igrače. Oni su ispunili sve što sam od njih očekivao. Učinili su ogroman napor, ostvarili smo rezultat 1:1, a možda smo zaslužili i više od toga. Ovakav nastup daje mi vjeru da u uzvratu možemo ostvariti nešto nevjerojatno - istaknuo je temperamentni trener Chelsea Antonio Conte.

Hutchinson uvalio Vidu

Domagoj Vida ispao je tragičar utakmice Bayern - Bešiktaš (5:0) dobivši crveni karton već 15. minuti zbog rušenja Lewandowskog kao zadnji igrač obrane Turaka. No, Vidu je u nezgodnu situaciju zapravo uvalio njegov suigrač, Kanađanin Hutchinson, i Domagoj nije imao previše izbora. Ovo mu je drugi crveni karton u karijeri, prvi nakon studenoga 2007. godine, kada je pocrvenio na utakmici Hrvatske lige Osijek - Zadar.

Mrežu Turaka zatrpali su s po dva pogotka Thomas Müller i Robert Lewandowski, a jedan pogodak postigao je i Francuz Coman. Bayernu je ovo 14. pobjeda u nizu u svim natjecanjima čime je izjednačen rekord iz 1980. godine. Bayern i Jupp Heynckes su očito dobitna kombinacija: taj trenerski veteran već je bio europski prvak s Bavarcima 2013. godine, ali i s Real Madridom 1998. godine. 

Komentara 2

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:13 22.02.2018.

U tekstu ni riječi o "nabijanju na kolac", današnje novinarstvo, sve za koricu kruha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije