Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN JAPANA

Vettelu treća ovosezonska pobjeda, Webber drugi

Sebastian Vettel
AFP
10.10.2010.
u 10:14

Veliku nagradu Japana, šesnaestu utrku u kalendaru Formule 1, osvojio je Red Bullov vozač Sebastian Vettel. Treća mu je to pobjeda u sezoni, a osma u karijeri.

Na radu nedjeljom, i to još prekovremenom, budući da su zbog kišnih bujica na stazi u subotu kvalifikacije prebačene na dan same utrke, najviše su zaradili “nadničari” u Red Bullu. Sebastian Vettel vratio se na najvišu stepenicu, na kojoj je stajao u Japanu i lani, a Mark Webber kao drugoplasirani prikupio je bodove zbog kojih je i dalje najbliži lovorovu vijencu namijenjenom ukupnom pobjedniku.

Webber: Trebam pobjedu

– Neobično je iskustvo iza nas, prvo kvalifikacije, a onda odmah i utrka. Čak nam je to i odgovaralo jer većina ljudi iz momčadi nije spavala od četvrtka do subote, pa su jutros barem bili svježi – kaže pobjednik Vettel.

Michael Schumacher i Mika Häkkinen obranili su u Japanu pobjede iz prošlih sezona, što ih je obojicu lansiralo do naslova.

– Ne bih se požalio na takav scenarij. Ovo mi je prvi put da sam dvaput slavio na istoj stazi pa mogu otvoreno reći da sam zaljubljen u Suzuku. Ovo je znak! – dodaje Vettel, koji je osmi put ove sezone startao prvi, ali iskoristio je to samo još u Valenciji.

Ne može se požaliti ni Fernando Alonso trećom pozicijom. Ne bude li šokantnih obrata u utrkama u Južnoj Koreji, Brazilu i Abu Dhabiju, upravo će se ovaj trojac međusobno “potući” za prestižan naslov najboljeg vozača na svijetu. U igri je još 75 bodova, a sva trojica su unutar 14.

– Najvažnije je da održavam razmak. Zasad mi dobro ide, ali za naslov mi treba još pobjeda – kazao je Webber.

McLarenovci otpali

Matematika, smatra Fernando Alonso, na njegovoj je strani.

– Red Bull ima dominantan bolid i od 16 utrka dosad 15 staza bilo je idealno za njih. Pazite sada, najbrži su bili samo sedam puta, odnosno tri puta imali su prvo i drugo mjesto, dakle 12 puta to nisu uspjeli iskoristiti. Do kraja su još tri utrke i neće uspjeti sve biti na prva dva mjesta. U jurnjavi crvenih bikova jedino još na propetome konjiću može parirati Fernando Alonso, McLarenovu dvojcu “trebaju naočale” da vide koliko su daleko odmaknuli. Ako se, kao u Turskoj, Red Bullov dvojac polakomi i međusobno ukrsti rogove, mogla bi to biti prilika za Španjolca.

Velika nagrada Japana, rezultati:

1. Vettel Red Bull-Renault 1h30:27.323
2. Webber Red Bull-Renault + 0.905
3. Alonso Ferrari + 2.721
4. Button McLaren-Mercedes +13.522
5. Hamilton McLaren-Mercedes +39.595
6. Schumacher MercedesGP +59.933
7. Kobayashi Sauber-Ferrari +1:04:038
8. Heidfeld Sauber-Ferrari + 1:09.648
9. Barrichello Williams-Cosworth + 1:10.846
10. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1:12.806  

Ukupni poredak vozača:

1. Webber Red Bull-Renault 220 bodova
2.  Alonso Ferrari 206
3.  Vettel Red Bull-Renault 206
4.  Hamilton McLaren-Mercedes 192
5. Button McLaren-Mercedes 189

Ukupni poredak konstruktora:

1. Red Bull-Renault 426
2. McLaren-Mercedes 381
3. Ferrari 334
4. MercedesGP 176
5. Renault 133

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:29 10.10.2010.

Postanite dio POWERPLAY MANAGER zajednice! Najbolji manager online, zasad ima hokej i nogomet, a u bliskoj budućnosti dolaze i mnogi drugi sportovi (tenis, formula 1, rukomet…)! Budite manager svoje nogometne ili hokej ekipe i u ovoj dinamičnoj i uzbudljivoj igri pobjedite ostale managere! Registracija: http://www.powerplaymanager.com/r21184

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije