Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN BRAZILA

Vettelu pole position na kišovitom Interlagosu

Sebastian Vettel
Reuters (Ilustracija)
23.11.2013.
u 19:22

Sebastian Vettel osvojio je 9. pole position ove sezone ispred Nice Rosberga i Fernanda Alonsa na kišovitom Interlagosu.

Sebastian Vettel osvojio je 9. pole position ove sezone ispred Nice Rosberga i Fernanda Alonsa na kišovitom Interlagosu. Nijemac je odvozio izvrstan krug sredinom zadnje kvalifikacijske runde, ostavivši drugoplasiranog Rosberga više od 6 desetinki iza sebe.

Kiša je zaustavila početak trećeg dijela kvalifikacija, te je nakon četiri odgode ipak održan. Vozači su prvo izašli na gumama za mokro, no kako su se uvjeti na stazi poboljšavali, jasan izbor su postale intermedia gume. Grosjean je prvi postavio vrijeme, koje je tada izgledalo kao vrlo konkurentno za pole position.

Odličan nastup imao je i Fernando Alonso, koji je doveo svoj Ferrari do trećeg, najboljeg plasmana u kvalifikacijama od Bahreina ove godine. Također, oba Toro Rossa su odradila dobar posao, te se kvalificirali na 7. i 8. mjesto.

Sergio Perez je izletio sa staze te udario u zid pri kraju druge kvalifikacijske runde, kada je prosklizao preko pasice u petom zavoju. Sutra će startati 14., dok će njegov momčadski kolega Jenson Button startati 15. Za ekipu iz Wokinga još jedne kvalifikacije za zaborav, a ovo je već četvrti put da su ispali u drugoj rundi.

Utrka sutra počinje u 17:00 po našem vremenu.

VN Brazila, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1m26.479s
2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.623s
3. Fernando Alonso (Ferrari) +1.060s
4. Mark Webber (Red Bull-Renault) +1.093s
5. Lewis Hamilton (Mercedes) +1.198s
6. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +1.258s
7. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari)  +1.573s
8. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Ferrari) +1.602s
9. Felipe Massa (Ferrari) +1.630s
10. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari) +3.103s

Vise procitajte na portalu www.gp1.hr

>> Hamilton: Ako bude kiše – nemam šanse

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije