Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strahuje za budućnost

Vettel poslao dramatično upozorenje: Ako se ništa ne promijeni, formula 1 može nestati

Sebastian Vettel
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/4
12.10.2021.
u 12:31

Nisam siguran što bi mogao biti pravi izbor. Neću voziti još deset godina. Naravno da razmišljam što nakon formule 1, izjavio je 34-godišnji Vettel u razgovoru za dnevnik Neuen Osnabrücker Zeitung i

Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, njemački vozač Sebastian Vettel razmišlja o budućem zanimanju nakon što završi vozačku karijeru, a nije isključio mogućnost da ostane vezan uz sport u kojem je stekao slavu, a za kojeg je ustvrdio da mu možda prijeti i nestanak, ako se ne uvedu neke promjene.

Foto: NordPhoto/PIXSELL

"Nisam siguran što bi mogao biti pravi izbor. Neću voziti još deset godina. Naravno da razmišljam što nakon formule 1", izjavio je 34-godišnji Vettel u razgovoru za dnevnik Neuen Osnabrücker Zeitung iz kojeg je dijelove prenijela njemačka izvještajna agencija DPA.

"Najlakše bi bilo da postanem reporter neke televizije i ostanem u istoj poziciji još nekoliko godina. No, ne vidim se u tome", rekao je Vettel koji još za sljedeću sezonu ima ugovor s britanskom momčadi Aston Martin.

Ipak, iako se ne vidi kao stručni komentator i televizijski izvjestitelj s utrka formule 1, nije odbacio mogućnost ostanka u svijetu oktanskog cirkusa u nekoj drugoj funkciji, izražavajući interes za borbu protiv klimatskih promjena.

"Formula 1 nije zelena, to nije upitno. No, živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti formulu 1 zelenijom, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti", izjavio je Vettel i naglasio:

"Sada se vode važni razgovori o tome što se u budućnosti može promijeniti. Ne bude li promjena, nisam optimističan. Ako se ništa ne promijeni, formula 1 može nestati."

Komentara 1

KA
kažemja
04:52 13.10.2021.

Ništa na ovom svijetu nije 100%sigurno pa tako ni ostanak F1. No vrlo je velika vjerojatnost da, će ostati. Dok god lete avioni, plove brodovi, voze kamioni i pri tome troše milijarde litara kerozina, nafte, benzina i sličnih fosilnih goriva mislim da zagađenje koje prouzročuje F1 je gotovo pa beznačajna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije