Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
formula 1

Vettel dominira i u Ferrariju: Najbrži i drugog dana testiranja

Sebastian Vettel, Ferarri
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
02.02.2015.
u 19:49

Bivši svjetski prvak je ujutro vozio brze serije na srednjim gumama i spustio vrijeme ispod 1:21, a kad je poslijepodne pljusnula kiša njegovo je vrijeme ostalo najbrže

Drugi dan testiranja za nadolazeću sezonu formule 1 protekao je u istom tonu kao prvi, tako da su tempo ponovno diktirale Ferrarijevi motori, odnosno Ferrari i Sauber, piše GP1. Najbrži je bio Sebastian Vettel, preko sekundu i pol brže nego jučer, a drugi je bio Felipe Nasr u Sauberu.

Bivši svjetski prvak je ujutro vozio brze serije na srednjim gumama i spustio vrijeme ispod 1:21, a kad je poslijepodne pljusnula kiša njegovo je vrijeme ostalo najbrže, no Nijemac je izašao na stazu kako bi skupio kilometre po mokroj stazi.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Sauber i Williams su svoja najbrža vremena postigli na mekim gumama, kilometre su istovremeno skupljali, u rano poslijepodne, a na kraju je Nasr bio gotovo pola sekunde brži od Bottasa.

Najviše krugova dana ponovno je odvozio Mercedes, ovaj put u rukama Lewisa Hamiltona, iako nisu odvozili 157 krugova, već tek 91, a dan im je prekinut kad je u bolidu procurila voda te su morali prekinuti program.

Danas je debitirao i Lotus E23. Sredinom jutra Pastor Maldonado izašao je na stazu i do kraja dana odvozio 41 krug, no izazvao je i jedinu crvenu zastavu u danu. Problem s prijenosnim sklopom prisilio je Maldonada da stane na stazi, što je na pet minuta prekinulo testiranje.

>>Više pročitajte na portalu GP1!

>>Red Bull bez prednjeg krila na drugom danu testiranja u Jerezu

1. Sebastian Vettel Ferrari 1:20.984 88 krugova
2. Felipe Nasr Sauber-Ferrari +0.883 89 krugova
3. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +1.335 61 krug
4. Lewis Hamilton Mercedes +1.506 91 krug
5. Max Verstappen Toro Rosso-Renault +3.183 73 kruga
6. Pastor Maldonado Lotus-Mercedes +4.818 41 krug
7. Jenson Button McLaren-Honda +33.671 6 krugova
8. Daniil Kvjat Red Bull-Renault - 18 krugova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije