Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČ RED BULLA

Verstappenu opet najbolje startno mjesto uoči VN Velike Britanije

Max Verstappen
PA/Pixsell
08.07.2023.
u 20:02

Nedjeljna, deseta utrka Svjetskog prvenstva formule 1 u ovoj sezoni, startat će u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) u nedjelju će ponovno imati najbolje startno mjesto na utrci Svjetskog prvenstva formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije, što je osigurao postigavši u zadnjem krugu kvalifikacija najbolje vrijeme (1:26.720 minuta).

Aktualni dvostruki svjetski prvak je tako razočarao domaće navijače, jer je s prvog na drugo mjesto potisnuo Landa Norrisa (1:26.961) u McLarenu, nekadašnjoj velikoj momčadi koja godinama nije imala tako dobar nastup u kvalifikacijama. Naime, treći je u kvalifikacijama bio drugi McLarenov vozač Australac Oscar Piastri (1:27.092).

Grupiranje momčadskih kolega nastavljeno je i na sljedeća četiri mjesta; četvrti i peti su bili vozači Ferrarija, Monegašanin Charles Leclerc (1:27.136) i Carlos Sainz Jr. (1:27.148), dok će petu i šestu startnu poziciju na nedjeljnoj utrci imati Mercedesovi bolidi, zahvaljujući domaćim predstavnicima Georgeu Russellu (1:27.155) i Lewisu Hamiltonu (1:27.211).

Petu utrku zaredom, a sedmi put ove sezone, Verstappen će krenuti s najbolje startne pozicije, što mu je do sada u 2023. donosilo i pobjede. U ovoj sezoni ih ima već sedam na devet utrka, a to mu je donijelo prednost od 81 boda pred momčadskim kolegom Sergiom Perezom koji je pobijedio u preostale dvije. Meksikanac se nikako u posljednje vrijeme ne može probiti u prednje redove na startu. I u subotu je u Silverstoneu završio nastup već u prvom od tri dijela, jer je imao 16. rezultat.

Nedjeljna, deseta utrka Svjetskog prvenstva formule 1 u ovoj sezoni, startat će u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije