Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Verstappen slavio u Monaku i stigao do 39. pobjede u karijeri

Max Verstappen
Foto: Press Association/Pixsell
1/3
28.05.2023.
u 19:22

No, to nije omelo 25-godišnjeg Verstappena da se domogne svoje druge pobjede na legendarnoj gradskoj utrci, a ukupno 39. u karijeri u utrkama svjetskog prvenstva formule 1.

Aktualni dvostruki svjetski prvak u formuli 1 i vodeći u ukupnom redoslijedu ove sezone, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), pobjednik je utrke za Veliku nagradu Monaka koja je u nedjelju vožena ulicama Monte Carla, djelomično i u kišnim uvjetima.

No, to nije omelo 25-godišnjeg Verstappena da se domogne svoje druge pobjede na legendarnoj gradskoj utrci, a ukupno 39. u karijeri u utrkama svjetskog prvenstva formule 1.

Najbolju startnu poziciju, koju je osigurao tek u zadnjem krugu subotnjih kvalifikacija, Verstappen je iskoristio na najbolji način, kontrolirao utrku s čelne pozicije te na kraju slavio s gotovo 28 sekundi (+27.921) prednosti pred drugoplasiranim Španjolcem Fernandom Alonsom (Aston Martin). Treće mjesto osvojio je Francuz Esteban Ocon (Alpine-Renault) sa zaostatkom od 36.990 sekundi i po treći put u karijeri, a prvi put u Monte Carlu, stao na pobjedničko postolje.

Vozači su 51 krug od ukupno 78 vozili u suhim uvjetima te se na stazi nije puno toga zbivalo po pitanju redoslijeda. Kad je pala kiša i prisilila vozače na odlaske u boksove na promjenu guma, postalo je donekle zanimljivije, ali na vrhu nije došlo do promjene.

Red Bull je došao do šeste pobjede u ovoj sezoni u isto toliko utrka, a četiri od njih ostvario je Verstappen. Njegov momčadski kolega Sergio Perez, koji je morao startati iz zadnjeg reda zbog ispadanja u prvom dijelu subotnjih kvalifikacija, na kraju je završio bez bodova, na 16. mjestu s dva kruga zaostatka.

Nakon šest utrka Verstappen je vodeći sa 144 boda, 39 više od drugoplasiranog Pereza. Fernando Alonso je petim penjanjem na postolje u ovoj sezoni došao do 93 boda i jedini donekle konkurira dvojcu iz Red Bulla.

F1 - Velika nagrada Monaka
 1. Max Verstappen (Niz/Red Bull)                 1:48:51.980 sati
 2. Fernando Alonso (Špa/Aston Martin)                +27.921
 3. Esteban Ocon (Fra/Alpine)                         +36.990
 4. Lewis Hamilton (VBR/Mercedes)                     +39.062
 5. George Russell (VBR/Mercedes)                     +56.284
...
SP - vozači
 1. Max Verstappen (Niz/Red Bull)       144 boda
 2. Sergio Perez (MEk/Red Bull)         105
 3. Fernando Alonso (Špa/Aston Martin)   93
 4. Lewis Hamilton (VBR/Mercedes)        69
 5. George Russell (VBR/Mercedes)        50
...
SP - konstruktori
 1. Red Bull     249 bodova
 2. Aston Martin 120
 3. Mercedes     119
 4. Ferrari       90
 5. Alpine        35
 ...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije