Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizvjesne kvalifikacije

Verstappen izborio pole position u Monacu. Leclerc kažnjen oduzimanjem tri startna mjesta

Monaco Grand Prix
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/5
27.05.2023.
u 21:31

"Norris je bio u brzom krugu i uhvatio je Leclerca usred tunela i očito je bio spriječen", stoji u izjavi sudaca utrke koji su utvrdili da Leclerc nije bio pravodobno obaviješten od svoje momčadi o dolasku vozača McLarena Landa Norrisa te da je stoga ometanje bilo nepotrebno

Aktualni dvostruki svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) došao je do najbolje startne pozicije u zadnjem krugu subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Monaka.

Španjolski veteran Fernando Alonso (Aston Martin) već je bio spreman proslaviti svoj prvi 'pole position' još od 2012., ali je Verstappen u zadnjem sektoru jurnjave gradskim ulicama Monte Carla uspio pronaći tri desetinke te za 84 tisućinke nadmašiti vrijeme do tada vodećeg vozača.

GALERIJA Staza u Imoli pod vodom

Monaco Grand Prix
1/21

Domaći vozač Charles Leclerc (Ferrari) zaostao je za Verstappenom malo više od desetinke sekunde (+0.106) i trebao je krenuti u nedjeljnu utrku s treće pozicije. Međutim, kažnjen oduzimanjem tri startna mjesta zbog ometanja drugog vozača. Radilo se o vozaču McLarena Landa Norrisa.

"Norris je bio u brzom krugu i uhvatio je Leclerca usred tunela i očito je bio spriječen", stoji u izjavi sudaca utrke koji su utvrdili da Leclerc nije bio pravodobno obaviješten od svoje momčadi o Norrisovom dolasku te da je stoga ometanje bilo nepotrebno

VEZANI ČLANCI:

Kazna znači da će Francuz Esteban Ocon (Alpine) napredovati na treće startno mjesto, a Leclercov momčadski kolega Španjolac Carlos Sainz Jr. će startati s četvrte pozicije. U istom redu s monegaškim vozačem, na petoj poziciji, bit će sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes).

U prvom startnom redu su aktualni dvostruki svjetski prvak, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) i Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin). Start nedjeljne utrke je predviđen za 15 sati.

Startna pozicija na Velikoj nagradi Monaka može biti ključna za pobjedu, jer uske ulice kojima prolaze najbolji svjetski vozači formule 1 ne pružaju mnogo prilika za pretjecanje.

VIDEO Zlatko Dalić objavio popis za Ligu naciju, prvi put pozvao jednog igrača

Jedno od velikih iznenađenja kvalifikacija je ispadanje Meksikanca Sergija Pereza (Red Bull) već u prvom dijelu natjecanja, pa će Verstappenov momčadski kolega i drugoplasirani u redoslijedu vozača nakon pet utrka, krenuti iz zadnjeg reda.

Uoči VN Monaka aktualni svjetski prvak drži prvo mjesto sa 119 bodova, a Perez je drugi sa 105. Treći je Alonso sa 75 bodova. Start nedjeljne utrke predviđen je za 15 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije