Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'REMI NAJIZVJESNIJI'

Vera Čudina: Sudac će biti slab, bit će jedanaesteraca

'16.10.2012., Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za SP 2014. u nogometu, skupina A, Hrvatska - Wales. David Vaughan, Luka Modric.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/6
22.03.2013.
u 10:43

– Naši se igrači moraju čuvati provokacija gostujuće momčadi – tvrdi kolumnistica Večernjaka

Vera Čudina je žena koja zna. Kolumnistica Večernjeg lista iznijela je zanimljiva viđenja uoči dvoboja Hrvatska – Srbija. Posebno se fokusirala na turskog arbitra Cuneyta Çakira.

– Netko od igrača mogao bi biti isključen, a glavni sudac može promijeniti tijek utakmice! Toliko će slabo voditi utakmicu da će možda pod znak pitanja doći i njegova daljnja karijera. Sudit će on još neke utakmice, ali će se morati povući zbog pritiska. Zbog neobičnih odluka stvarat će se dodatan negativan naboj te će samo na sebe navući bijes tribina. Bit će nekorektnosti vezanih uz samu igru, a moglo bi biti i dosta ozljeda – kaže Čudina.

Što još možemo očekivati s obzirom na to da je riječ o susretu koji ima i nenogometni naboj?

– Bit će mnogo provokacija. Ovdje se susreću dvije zemlje koje imaju svoju povijest, neće to biti samo nogometna utakmica! Ne radi se ovdje samo o sportu, dvije strane pokušavaju se pomiriti, žele se izgladiti neki odnosi, da više ne bude mržnje. Bit će tenzije, ali na kraju će se utakmica ipak privesti kraju te će se smiriti strasti.

U čemu leži opasnost za naše reprezentativce?

– U ozljedama i gruboj igri. Nogometaši će biti na rubu agresivnosti, pa su – rekla sam već – moguće ozljede igrača. Naši nogometaši moraju biti vrlo oprezni u trenucima kada nogometaši Srbije budu izvodili udarce iz kuta. Nadalje, moraju naši nogometaši biti spremni na provokacije gostujućih nogometaša. A jedan bi naš igrač mogao biti isključen zbog grubosti. Neka obuzdaju oštrinu zbog mogućnosti da sudac napravi pogrešku i nekoga isključi.

Hoćemo li biti zadovoljni ishodom utakmice?

– Tom utakmicom Hrvati neće biti do kraja zadovoljni. Srbi će navaliti pa odustati. Najvjerojatnije je da u toj utakmici neće biti pobjednika.

Dakle, prema našoj kolumnistici, Štimčevi će se izabranici trebati čuvati provokacija gostiju, ozljeda, kornera te simuliranih prekršaja koje bi sudac mogao protumačiti kako su za crveni karton ili kazneni udarac.

– Spremni smo za tu utakmicu i psihički i fizički, naši igrači zastupaju svoje sportske interese, pokušat će ostaviti politiku po strani. O strpljenju naših ovisi krajnji ishod tog susreta, smijehom moraju reagirati na provokacije te, što je dulje moguće zadržati koncentraciju, kako bi na kraju svi ipak bili zadovoljni – zaključuje Čudina.

>>>Hrvatska favorit na kladionicama, a crveni karton je realnost

>> Sve o utakmici Hrvatska - Srbija čitajte u našem specijalu!

Komentara 14

DU
Deleted user
12:04 22.03.2013.

Gospođa zna koliko i moj pokojni djed!

MA
Mario100
11:42 22.03.2013.

predviđam da će stadio biti pun...i trava izrazito zelena...ne,fakat...vidim to!

LE
Leoness
11:10 22.03.2013.

gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije