Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA SREĆE...

Veliki talent trebao braniti boje Hrvatske, a sada doživio traumu: Mora na operaciju...

Split: Dodjela priznanja "Sportsko ime Dalmacije"
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
02.06.2021.
u 17:14

Osim s ramenom, pehistični 18-godišnji Splićanin Franko Grgić imao je problema i s preponom, a prebolio je i mononukleozu i COVID-19

Najvećoj hrvatskoj plivačkoj nadi rasprsnuli su se ovoljetni olimpijski snovi. Zbog ozljede ramena, i nužnosti operativnog zahvata te duljeg rehabilitacijskog procesa, Splićanin Franko Grgić, svjetski juniorski prvak na 800 i 1500 metara slobodno, neće nastupiti na ovoljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Da bi se ovo moglo dogoditi dalo se naslutiti već na nedavnom seniorskom Prvenstvu Europe u Budimpešti kada se 18-godišnji Grgić nije pojavio na startu kvalifikacijske utrke na 400 metara slobodno. Tada je direktor reprezentacije Vlado Petković kazao da nije ništa ozbiljno nego da je riječ o problemu koji zahtjeva određenu terapiju.

Nažalost, pokazalo se da je riječ o ozbiljnoj ozljedi ramena koja htjeva operativni zahvat. Inače, Grgića je i prije mučilo rame, ali i prepone, a imao je peh da je negdje zaradio i mononukleozu koju je prebolio, a potom i COVID-19, i sve u sve to onemogućilo ga je da se dovede u zadovoljavajuću sportsku formu.

Još 12. travnja, prigodom obilježavanja 100 dana do Tokija, kao ambasador HOO-ove kampanje "Prema suncu", Franko je na zagrebačkim fontanama bio pun entuzijazma, uvjeren da će u Tokiju nastupiti. Možda ne u najboljoj formi ali da će svakako sudjelovati i odraditi što bolje može. Nažalost, Franko će ove Igre morati odgledati putem televizijskih ekrana u nadi da će se oporaviti do razine koja će mu omogućiti da i u seniorskim danima pokaže zašto ga se, kao juniora, smatralo velikom nadom svjetskog plivanja.

Srećom, svjetski juniorski rekorder na 1500 metara dovoljno je mlad pa su pred njim, bude li ustrajan, još barem tri olimpijska ciklusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije