Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklizam

Veliki skandal oko utrke Tour of Croatia

Vladimir Miholjević
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
19.12.2018.
u 13:07

Neki od najboljih svjetskih biciklističkih timova vozit će 1000 km diljem Hrvatske, od krajnjeg istoka do zadnje etape koja će završiti na samom jugu Hrvatske

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se petu godinu zaredom, od 23. do 28. travnja 2019. godine. Opet će biti prenošena na svim kontinentima, u više od 190 zemalja.

Neki od najboljih svjetskih biciklističkih momčadi vozit će 1000 km diljem Hrvatske, od krajnjeg istoka do zadnje etape koja će završiti na samom jugu Hrvatske.

Vladimir Miholjević
1/6

- Po peti put u svijet ćemo poslati najljepšu razglednicu Republike Hrvatske i svjedočiti nastupu nekih od najboljih svjetskih biciklista - tako je utrku najavio Ivan Črnjarić, koji je u prva tri izdanja bio marketinški direktor Tour of Croatia, a od ove godine preuzima funkciju direktora utrke.

No, tu nastaje zaplet...

Vladimir Miholjević, čovjek koji je svojim znanjem i energijom proteklih godina od “Tour of Croatia” stvorio veliku i prepoznatljivu utrku, oštro je reagirao na riječi Ivana Črnjarića, bivšeg partnera koji mu je sada “uzeo” utrku.

- Tour of Croatia za 2019. nema nikakve veze s utrkom Tour of Croatia koju je moja tvrtka Top Sport Events d.o.o. u kojoj sam otpočetka jedini vlasnik pokrenula i organizirala 2015., 2016., 2017. i 2018. godine. Osim 13 slova koja su sadržana u imenu Tour of Croatia, nova utrka nema nikakve veze s dosadašnjim izdanjima Tour of Croatia. Istina je da ime utrke nije bilo registrirano pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, što je, nažalost, iskoristio bivši suradnik Ivan Črnjarić i u svibnju ove godine zaštitio ime Tour of Croatia kao svoje vlasništvo. Tvrdnja novog organizatora da se radi o 5. izdanju utrke je obmana i laž. Dapače, novi organizator nikada nije organizirao niti jednu biciklističku utrku, a tvrtka Thorax d.o.o. koja se pojavljuje kao novi organizator je prema službenim podacima u Sudskom registru registrirana za produkciju i modni dizajn, a uz to nalazi se u predstečajnoj nagodbi - otkrio je Miholjević.

Nije prošlo dugo, a novim priopćenjem se javio Ivan Črnjević.

Tour of Croatia kakvu danas poznajemo u ovom organizacijskom formatu i razini pokrenuo je gospodin Ivan Črnjarić sa svojim trgovačkim društvom Thorax d.o.o. još 2009. godine.

Ne postoji “slučaj Tour of Croatia” već postoji jedna jedina nacionalna biciklistička utrka koja je nekada imala naziv “Utrka kroz Hrvatsku” ili “Kroz Hrvatsku” (1994-2001), pa zatim “Tour de Croatie” (2007) te na kraju “Tour of Croatia” (2015-2018)., pa time poštujući sve prijašnje organizatore možemo reći kako će naredne, 2019. godine biti 14. nacionalni “Tour” pod nazivom “Tour of Croatia”.

Iskreno nam je žao što je došlo do ove situacije, jer je nama promocija biciklizma, sporta, zdravog života i ljepota Hrvatske na prvom mjestu što je i razlog nastanka same ideje i razvijanja projekta još od davne 2009. godine, stoji u podugačkom priopćenju. Uglavnom, slučaj „Tour of Croatia“ nalazi se trenutačno na sudu.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:55 19.12.2018.

Kakve veze ima to što nije nigdje bio registriran ako je krađa očita. Nije ni moj novčanik registriran nigdje ali bi i bez toga trebala biti dokaziva i kažnjiva njegova krađa. Patenti i onako primarno ne štite autora koliko je u praksi njihova svrha legalizirati pljačku onih koji se njima služe.

DU
Deleted user
20:22 19.04.2019.

Zbog sitnih interesa izgubili smo tako poznatu utrku Tour of Croatia?! Treba krivce kazniti! Takvi nas samo sramote u Svijetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije