Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI ŠVICARAC

Veliki Roger Federer objavio kraj teniske karijere!

FILE PHOTO: Wimbledon
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/2
15.09.2022.
u 15:32

'Imam 41 godinu i odigrao sam preko 1500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je vrijeme da se oprostim.'

Za mnoge najveći tenisač svih vremena, Švicarac Roger Federer, najavio je danas da se oprašta od profesionalnog igranja tenisa.

- Cijeloj svojoj obitelji i prijateljima,

od svih darova kojima me tenis darovao, najveći je bez sumnje bio taj što sam upoznao mnoge drage ljude. I prijatelje i konkurente i prije svega fanove koji daju život ovom sportu. Danas vam imam nešto za priopćiti.

Kao što svi znate, zadnje tri godine bile su vrlo izazovne, imao sam nekoliko ozljeda i operacija. Trudio sam se jako da se vratim u natjecateljsku formu. Ali znam svoje limite i tijelo mi je poslalo jasne znakove. Imam 41 godinu i odigrao sam preko 1500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je vrijeme da se oprostim.

Laver Cup u Londonu idući tjedan će biti zadnji ATP turnir u mom životu. I dalje ću igrati tenis, ali ne na Grand Slamovima niti na Touru. - objavio je na društvenim mrežama Federer.

 

 

Federer je u karijeri osvojio nevjerojatnih 20 Grand Slam turnira i proveo je 310 tjedna na vrhu ATP ljestvice, od čega 237 tjedana uzastopno.  

Od 2005. do 2007. godine igrao je u 10 uzastopnih grand slam finala, 2014. godine je osvojio Davis Cup sa Švicarskom

>> Pogledajte i veliki razgovor s Ivicom Kostelićem

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar yumamic
yumamic
16:10 15.09.2022.

Ako je Charles - Karlo onda je ovaj Oprugar.

WI
wiselywi
15:53 15.09.2022.

Nitko nije niti neće imati veći utjecaj na ovaj sport. Promijenio definiciju pojma tenis. Priljepio desetke milijuna ljudi za ekrane koji se inače ne bi zaljubili u žutu lopticu. Kretao se po terenu s neviđenom lakoćom. Sinonim za eleganciju. Poezija u pokretu. Kraj jedne velike, velike ere.

TO
Tomi
19:42 15.09.2022.

Njbolji igrac svih vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije