Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf PPD Zagreba

Povratak plinara: Nadigrali Vardar i izborili prvu pobjedu u Ligi prvaka

PPD Zagreb
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.10.2016.
u 22:34

Plinari su u pravoj drami u zagrebačkoj Areni nadoknadili pet pogodaka razlike i na kraju izborili pobjedu. Vardar je promašio dva napada u zadnju minutu

U utakmici Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba nadigrali su makedonski Vardar sa 28:27 i izborili prvu pobjedu u elitnom natjecanju ove sezone.

Plinari su u pravoj drami u zagrebačkoj Areni nadoknadili pet pogodaka razlike i na kraju izborili pobjedu. Vardar je promašio dva napada u zadnju minutu.

Silvio Ivandija debitirao je na klupi velikom pobjedom.

- Prezadovoljan sam. Prvi dio smo bili u grču, ali odlično smo igrali u nastavku. Izgubili smo priključak za Vardarom sve na našim pogreškama, ali čim smo uhvatili ritam u nastavku bilo je puno bolje. Moram posebno istaknuti Igora Vorija. Kada netko na utakmicu dođe pod temperaturom mogu mu samo reći hvala. Neki nisu vjerovali da možemo dobiti, ja sam vjerovao - rekao je trener Silvio Ivandija.

Vardar je u Arenu došao sa maksimalnim učinkom u prva četiri kola, dok je Zagreb, pod vodstvom novog trenera Silvija Ivandije, tražio prve bodove.  Većim dijelom prvog poluvremena Zagreb je držao priključak, ali u posljednje tri i pol minute makedonska momčad se odvojila i na odmor je otišla sa pet golova prednosti.

 No, igrači Zagreba u nastavku su odlično odigrali. Obrana je počela bolje funkcionirati, a briljirao je vratar Ivan Stevanović koji je skupio 14 obrana.    

Rukometaši Zagreba "grickali" su prednost Vardara i pet minuta prije kraja napokon su stigli do poravnanja (26:26), a u sljedećem napadu i do vodstva. U uzbudljivoj završnici igrači Zagreba imali su i sreće. U posljednju minutu ušli su sa vodstvom 28:27, ali su dva puta pogriješili u napadu i Vardar je mogao izjednačiti. No, jednom ih je spasila vratnica, a drugi puta vratar Stevanović.

Kod Zagreba najefikasniji je bio Dobrivoje Marković sa 6 golova, Stipe Mandalinić dodao je 5, a Zlatko Horvat i Luka Šebetić po 4 pogotka. Momčad Vardara predvodio je Alex Dušebajev sa 5 golova, Ivan Čupić zabio je 4, a Luka Cindrić 3 pogotka.

U drugom susretu ove skupine u Švedskoj su Kristianstad i Celje Pivovarna Laško odigrali 29:29.

U nedjelju se sastaju Pick Szeged - Meškov Brest, te Kielce - Rhein-Neckar Löwen.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 2

PA
pavel1001
01:21 23.10.2016.

"nadigrali" Vardar 👊

MA
maliMalecki
01:03 23.10.2016.

Bravo momci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije