Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO Godina 2008. bila je vrlo dobra za riječke vaterpoliste

Veliki pomak u kvaliteti igre, ali i u rezultatima Primorja

25.12.2008.
u 19:38

Iako nisu uspjeli ući u finale Kupa Hrvatske vaterpolisti Primorja Erste banke u ovoj godini imaju s čime biti zadovoljni.

Igra zadovoljila
Zagrebačka Mladost ispriječila je primorjašima u polufinalu Kupa Hrvatske igranog u Dubrovniku. Držali su se riječki vaterpolisti dobro, do sredine posljednje četvrtine, no tada je prevaga otišla ipak na stranu zasad jače momčadi. - Vrlo teško se moglo više, u ovom je trenutku omjer snaga Mladosti i Primorja na njihovoj strani i oni su bili favoriti. No, veseli što nas nisu potcijenili i što smo dobro igrali, u egalu do sredine zadnje četvrtine. Imali smo čak i priliku doći na gol zaostatka pri rezultatu 10:8, ali nismo uspjeli. Njihova kvaliteta je tada došla do izražaja i kada smo shvatili da ćemo izgubiti, napravili su nam 4:0. No, ja sam zadovoljan igrom mojih vaterpolista koji su pokazali napredak, osvrnuo se na dubrovačku završnicu Kupa trener vaterpolista Primorja EB Zoran Roje. Bila je to i posljednja obveza primorjaša u ovoj godini, barem što se utakmica tiče, preostale su još “slatke” blagdanske obveze kako sam Roje kaže. - Imamo još jednu, možda čak i dvije, večere koje ćemo sigurno lakše riješiti nego utakmice, kroza smijeh je dodao iskusni strateg riječkih vaterpolista.

Iza primorjaša je dobra, kvalitetna godina što se igre i rezultata tiče, jer ne treba zaboraviti da je Roje, odnosno Primorje EB, prije tri godine krenulo praktički od nule slagati novu momčad koja je sada već stasala, a kojoj su pridodana i dva iskusna povratnika u riječki vaterpolo Samir Barać i Damir Glavan. Sve je to rezultiralo pomakom, iskorakom u Europu, igranjem u LEN Kupu te igranjem u regionalnoj Jadranskoj ligi.

Pozitivna ocjena
- Ocjena je i više nego pozitivna. Imamo sve igrače iz našeg omladinskog pogona. Počeli smo od nule, bili epizodisti u hrvatskoj ligi, dižemo se, igrali smo polufinale Kupa, LEN kup u kojem smo pobijedili na svom plivalištu jednu od najkvalitetnijih momčadi Europe talijanski Posillipo. Vidljiv je očit napredak ne samo u kvaliteti igre, nego i u rezultatima, misli Zoran Roje. Momčad jača iz utakmice u utakmicu, mnogi su se mladi igrači afirmirali, prometnuli u nositelje igre i iz dana u dan primorjaši idu prema vrhu.

Nema sumnje da će sljedeća godina, a zatim i sljedeće, donijeti još veći pomak naprijed, jer s novim bazenom stvoreni su vrhunski uvjeti za razvoj vaterpola.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije