Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSIHIČKI PROBLEMI

Velika svjetska zvijezda: Želio sam se ubiti, a i danas mi se vraća depresija...

Tyson Fury
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
05.07.2019.
u 09:01

Svatko na ulici djelovao mi je kao da me želi udariti! Bez obzira na to koliko je bio velik ili težak. Od psihičkih problema svakome mogu zaklecati koljena - kaže Fury

U velikom i, naravno, zabavnom intervjuu za Sport jedan od najopakijih boksača svijeta Tyson Fury (30) govorio je o svojim ciljevima, depresiji s kojom se borio, najvećim rivalima i Vladimiru Kličku, kojem je savjetovao: “Ostani u mirovini, čovječe!”

Koliko vam se teško motivirati za borbu s autsajderom?

– Uopće mi se nije teško motivirati! Kad mi donosi tako puno novca u džep, onda je to jednostavno. Zbog toga u svaku borbu unosim i svoj posebni Tyson-Fury-Show!

U vašem dnevnom boravku visi umjetnička slika na kojoj ste nacrtani kako udarate Vladimira Klička u borbi za svjetski naslov 2015. Koliko vam to znači?

– Da, tu sliku držim na zidu jer me svakog dana podsjeća na to kako sam Vladimira nalupao po guzici! I svaki put kad je vidim, prasnem u smijeh.

Kličko, ma ti si već starac!

Prije nekoliko tjedana streaming-platforma DAZN ponudila je Kličku 70 milijuna € za povratak u ring. Što biste mu vi savjetovali?

– Ne, mislim da bi dečko trebao ostati u mirovini. Prestar je! Kličko (43 su mu godine, op. a.) ne može uteći zubu vremena.

Dok trenirate, nosite kratku majicu s natpisom “Ti velika propalico!” Kome je namijenjena ta poruka?

– Svjetskom WBC prvaku Deontayu Wilderu. Želim ga time podsjetiti kakav je propalica.

Koji su vaših top 5 boksača u teškoj kategoriji?

– Ja sam broj jedan, a iza mene dolaze Wilder, Andy Ruiz jr., Anthony Joshua i Dillian Whyte.

Joshua je nedavno izgubio od Ruiza. Je li jednostavno podcijenio debeljuškastog suparnika?

– Ne vjerujem. Mislim da je Joshua jednostavno izgubio od boljega. Kad je ušao u ring, djelovao je potpuno zgrčeno. Već i prije početka borbe rekao sam prijateljima da će izgubiti nokautom!

U meču protiv Wildera sudac vam je nakon teškog udarca brojio do devet. Uspjeli ste se dići na noge. Na kraju je bilo neodlučeno, a mnogi su vas vidjeli kao pobjednika. Kako ste uspjeli ustati nakon takvog udarca?

– Otprilike četiri sekunde bio sam bez svijesti. Morala je to biti neka viša snaga koja mi je pomogla da ustanem. Koja je htjela da širim glas o tome s kakvim sam se ekstremnim psihičkim problemima godinama prije toga borio. Želim pomoći ljudima koje moja priča inspirira. Javlja mi se puno ljudi i zahvaljuju mi, što je veličanstveno.

Koliko su teški bili vaši psihički problemi?

– Svatko na ulici djelovao mi je kao da me želi udariti! Bez obzira na to koliko je bio velik ili težak. Od psihičkih problema svakome mogu zaklecati koljena. Bio sam na rubu samoubojstva! Ali koliko god sam duboko pao, pokazao sam ljudima da je uvijek moguće vratiti se.

Kako se sada osjećate?

– Još imam loših dana. Povremeno mi se vraća depresija. Moram naučiti kako da dobre trenutke produljim što je više moguće.

Dobio peto dijete

U međuvremenu ste sa suprugom Paris dobili peto dijete, imate tri sina i dvije kćeri. Daju li vam oni snagu da boksate i omogućite im dobar život?

– Moja će djeca sigurno imati sretnu budućnost. Snimat će filmove i biti superzvijezde. A ja boksam jer me to čini sretnim.

U prošlosti ste često najavljivali povlačenje pa ste se predomišljali. Kakvi su vam sada planovi?

– Trenutačno se osjećam odlično. Boks me čini sretnim. U životu mi dobro ide. Tek mi je 30 i mislim da je preda mnom još 10 godina boksa. Žao mi je, ali morat ćete me još toliko gledati, no pružit ću vam nezaboravan šou!

Žalite li za nečim u karijeri?

– Žalim jedino za time što nemam već stotinu borbi iza sebe, nego samo 29. Veliki mi je cilj dogurati do stotinu pobjeda u ringu.

U prošlosti bili ste pozitivni na dopinškim testovima. Koliko vas često kontroliraju?

– Moram davati podatke kao da sam kriminalac, 24 sata dnevno moraju znati gdje sam. Uvijek mogu banuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije