Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIDAMO KAPU

Velika Nikina pobjeda: Vratio vjeru, ali i navijače

hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.11.2013.
u 08:31

Teško je donositi sud o Kovaču nakon samo desetak dana provedenih s igračima i dvije utakmice protiv Islanda, ali Hrvatska je na Maksimiru ponovno izgledala kao Hrvatska na koju smo se navikli, poletna, lepršava i željna pobjede.

Sramotnim podmetanjem 70 popijenih piva osmorici hrvatskih nogometaša u hotelu nakon nule u Reykjaviku pokušali su islandski mediji narušiti mir u našoj reprezentaciji. Gotovo 83 posto čitatelja našeg portala u anketi je glasovalo da vjeruje u te priče Islanđana, ali jedan je čovjek znao da je bespredmetno raspravljati o tome iako su ga i islandski kolege pokušali isprovocirati na konferenciji za novinare dan uoči utakmice.

Riječ je dakako o hrvatskom izborniku Niki Kovaču koji je u samo deset dana uspio napraviti uistinu puno. Vratio je vjeru u reprezentaciju, a što je najvažnije, iako moramo priznati da na Islandu to nismo vidjeli, vratio je vjeru igračima da mogu, makar i s igračem manje, jurišati 90 minuta na terenu za Hrvatsku.

Teško je donositi sud o Kovaču nakon samo desetak dana provedenih s igračima i dvije utakmice protiv Islanda, ali Hrvatska je na Maksimiru ponovno izgledala kao Hrvatska na koju smo se navikli, poletna, lepršava i željna pobjede.

Za razliku od svog prethodnika Igora Štimca, Kovač se ne razbacuje izjavama da ćemo biti svjetski prvaci, već želi ići korak po korak, jer tako je naučio. Island možda nije protivnik po mjeri nakon kojeg treba davati neki sud, ali Niko je na dobrom putu. 

Na dobrom je putu jer smo nakon dugo vidjeli toliko spominjano zajedništvo među reprezentativcima, ali ono što je Kovačeva najveća pobjeda jest to što je vratio navijače. Iako su se mnogi bojali kako će Maksimir ovog puta reagirati na reprezentativce, skandiranje Modriću, Kovačiću, Kovaču... dokaz je da je Maksimir trebalo samo razbuditi, a jedini lijek za to bila je igra kakvu je Hrvatska pružila u utorak navečer.

I zato neka sad igrači proslave ovaj veliki uspjeh. Modrić kaže da su ih Islanđani posramili time da mogu popiti samo 70 piva. Neka, dečki, popijte i koje više jer ono što je u utorak viđeno na Maksimiru za i nakon utakmice dokaz je da ste to i zavrijedili.

>> Idemo u Brazil, i s igračem manje Hrvatska je bila bolja od Islanda
>> Hrvati - kraljevi dokvalifikacija! I dalje ne znamo za poraz
>> Kovačić i Srna: Dogovorili smo se da ćemo poginuti na terenu!

Komentara 12

SA
SI aka SI
09:37 20.11.2013.

kako reće Vlaović nakon prve utakmice: moramo nakon dugo vremena odigrati pravu utakmicu. I odigrali smo je. Ne treba biti euforičan, nismo razbili Španjolsku ili Argentinu, ali igrali smo kako treba. Sa igračem manje smo im skoro utrpali tri komada. Svaka čast Niki jer je našim igračima vratio vjeru u sebe i žar igranja za reprezentaciju. To htijenje i poštenje je i publika prepoznala i nagradila. I to će nam biti najveći "forte" i u Brazilu. Možda nemamo 11 vrhunskih igrača, ali ponovno imamo momčad. Zato hvala Niki

IM
IME99
10:41 20.11.2013.

Nasa najveca pobijeda je ta sto smo se na vrijeme rijesili serifa Stimca....da je ostao sve bih bilo unisteno ! Nasi komentari na ovom portalu nisu bili uzaludni. Hvala

MO
m.o.komin
10:29 20.11.2013.

Amo malo ponovit neke stvari iz Hrvatske povijesti. Poklic "ZA DOM SPREMNI" datira jos od 1566. godine od Nikole Subica Zrinskog, kod Sigeta u borbi protiv Turaka je uzviknuo "ZA DOM- SAD U BOJ!" Za vrime bana Josipa Jelacica bijaa bija je slican pozdrav "ZA DOM- SPREMNI UMRIJETI" 1861. godine Ante Starcevic uvodi pozdrav "BOG I HRVATI - ZA DOM SPREMNI" U doba NDH imamo pozdrav "ZA POGLAVNIKA I DOM SPREMNI" Opera NIKOLA SUBIC ZRINSKI koja je najpopularnije hrvatsko glazbeno djelo izvedena tisuce puta diljem svijeta u sebi ima dio "HAJD U BOJ U BOJ! ZA DOM ZA DOM SAD U BOJ! Eto toliko provokatori!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije