Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona se namučila

Velić: Neki će se naši igrati morati zapitati koliko će još nositi Cibonin dres

Cibona - Zadar
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
16.10.2018.
u 00:30

Među cibosima najkorisniji je bio branič Josip Bilinovac (13 koševa, 11 asistencija, 6 skokova) koji je utakmicu igrao unatoč puknutom bubnjiću

Uz podosta muke, košarkaši Cibone na svom su parketu nadjačali Šibenik (92:87) i tako su, u drugom nastupu, izborili drugu pobjedu u Prvenstvu Hrvatske (Premijer liga). Nakon što se na veliki odmor otišlo s 13 koševa prednosti gostiju, vukove je od domaćeg posrtaja spasila jedna sjajna šuterska serija (19-2) s kojom su od 38:51, uz pet trica (Gilbert 2, Markota, Bilinovac i Uljarević po 1) i seriju 24-6, došli do prednosti 62:57.

Kod cibosa najkorisniji je bio Josip Bilinovac (13 koševa, 11 asistencija, 6 skokova) čiju je energiju i htijenje pohvalio i trener mu Ivan Velić:

- Josip je u tri dana odigrao dvije sjajne utakmice i premda je u Beogradu dobio jak udarac u glavu pa mu je puknuo bubnjić, on je insistirao da igra ovu utakmicu. Ne znam tko bi to još igrao u takvom stanju. Ne znam da li čovjek, nakon takve potrošnje, uopće ima snage za jesti.

Zadovoljan je Velić bio s još jednim energičnim igračem a to je Australac Dominic Gilbert (18 koševa), a mora biti zadovoljan i s tim kako su završnicu odigrala, i međusobno kombinirala, dvojica veterana. A upravo su Ivan Novačić (13 koševa) i Damir Markota (8) u posljednjih 90 sekundi vukovima osigurali bodove. No, bilo je i igrača na koje se Cibonin trener jako ljutio, a najžešća njegova reakcija bila je na 213 cm visokog centra Filipa Kraljevića.

- On se sa svojih 213 cm mora nametnuti u domaćem prvenstvu, a on je često bez energije, blijed kao krpa. Neki će se naši igrači morati zapitati koliko će još dugo nositi Cibonin dres. Ovakav pristup kakav smo imali na otvaranju utakmice ja više nikome neću tolerirati. Tražim bezrezervno poštivanje dresa koji se nosi - naglasio je Velić.

Gostujući trener Miro Jurić bio je nezadovoljan sa suđenjem, a može biti zadovoljan kako su odigrali dominantni branič Martin Junaković (30 koševa, 8 asistencija, 4 osvojene lopte), ali i 20-godišnji centar Pavao Paić (15 koševa) i 19-godišnje krilo Toni Nakić (15 koševa, 3 asistencije) koji je kazao:

- Prvo poluvrijeme smo igrali dosta bolje nego drugo u kojem su nas stisnuli, zatvorili su Junakovića i brzo anulirali našu teško stečenu prednost. Na koncu je presudila veća igračka širina.

Strateg Šibenčana Miro Jurić na koncu je kazao:

- Igrala se prava, muška, utakmica u koju su domaćini ušli možda malo odveć opušteno. Mi smo pak u drugom dijelu pali u obrani u kojoj smo slabije rotirali pa smo primili sedam trica. No, kad ovako hrabro igramo, onda se ne moramo nikoga bojati, no nećemo uvijek ovako dobro igrati kao protiv Cibone pa je šteta što to nismo pretvorili u dragocjene bodove. Nama je primari cilj ostati u ligi i pri tome razvijati mlade igrače. Čestitam mojem prijatelju Veli i želim mu sve najbolje u ABA ligi.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar comandante
comandante
06:32 16.10.2018.

evo nam još jednog alibi trenera!!! a da se ti zapitaš jesi li vrijedan Cibone!! Mislim nekadašnje Cibone a ne ove koja skuplja igrače i trenere po kolodvorima i kafićima. Iako su to većinom poluigrači već si ih mogao uigrati i dobiti neku tekmu u ovakvoj konkurenciji... kaže, oni su nekoga podcijenili!!! Ma tko ste vi da nekoga podcijenite!!! Slučajna skupina koja se okupila u Ciboni jer niste imali druge mogućnosti!!! Sram vas može biti zajedno sa tom smiješnom upravom šta ste od kluba napravili... treba vam oduzeti pravo da igrate pod tim imenom!!!

SL
smokvin list
02:50 16.10.2018.

Kakvo poštivanje dresa? Povjest imate, a sad ste ko 3 maj. i gori.

CH
che99
06:36 16.10.2018.

lijepo da je trener "upoznao" Kraljevića... da je shvatio da je blijed i bez energije... jer do sada ga nije poznavao, do sada je Kraljević igrao u Venezueli gdje je "kidao" obruče i protivnike pa nije bio "dostupan" domaćim "stručnjacima" da ga provijene.... e tugo košarkaška rvacka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije