Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOTTINGHAM

Vekić u polufinalu: Dokazala sam da mi je trava najbolja podloga

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
15.06.2018.
u 14:08

Za mjesto u svom šestom finalu Vekić će se boriti protiv bolje iz dvoboja Britanke Johanne Konte i Slovenke Dalile Jakupović.

Najbolja hrvatska tenisačica 21-godišnja Osječanka Donna Vekić ostvarila je osmu uzastopnu pobjedu na WTA turniru u Nottinghamu svladavši u petak u četvrtfinalu Njemicu Monu Barthel sa 7:5, 6:1 za 79 minuta igre. 

Osječanka na travi u Nottinghamu brani prošlogodišnji naslov, a u polufinalu bi joj se mogla dogoditi repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je svladala Britanku Johannu Kontu, koja će se za pravo da u subotnjem polufinalnom meču igra protiv Donne Vekić boriti protiv Slovenke Dalile Jakupović.

Vekić je u meč s Monom Barthel ušla s dva poraza u prethodna dva međuosbna dvoboja, ali je još jednom dokazala da se na travnatoj podlozi odlično osjeća. Osječanka je u prvom setu dvaput stvarala i odmah gubila prednost 'breaka' (1:0, 4:3), prije nego što je uspjela kod 5:5 po treći put oduzeti servis njemačkoj tenisačici i potvrditi prednost u sljedećem gemu za osvajanje prvog seta.

Donna Vekić
1/5

Barthel je uspjela osvojiti prvi gem drugog seta, ali to je bio i posljednji koji joj je pripao u meču. Nakon što je u neizvjesna četiri gema Vekić uspjela dvaput slomiti servis svoje suparnice i povesti sa 4:1, otpor Barthel bio je slomljen te je prošlogodišnja pobjednica ubrzo izborila mjesto u polufinalu u kojem na WTA turnirima nije bila još od prošlogodišnjeg trijumfa u Nottinghamu.

- Dokazala sam da mi je trava najbolja podloga. Bez obzira na prijašnje dvoboje, ušla sam s puno samopouzdanja u ovaj dvoboj i odigrala najbolji meč ove sezone - izjavila je Osječanka nakon pobjede nad Barthel.

Za mjesto u svom šestom finalu Vekić će se boriti protiv bolje iz dvoboja Britanke Johanne Konte i Slovenke Dalile Jakupović. Vekić je u tri dvoboja s Kontom slavila jednom, u prošlogodišnjem finalu Nottinghama, a protiv Jakupović ima pobjedu još iz 2011. godine s ITF turnira u Nigeriji na tvrdoj podlozi.

WTA Nottingham - četvrtfinale
DONNA VEKIĆ (HRV/6) - Mona Barthel (Njem) 7:5, 6:1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije