Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Vekić slavila protiv nekadašnje prve igračice svijeta, prošao i Čilić

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
21.01.2020.
u 09:27

Čilića u drugom kolu čeka još jedan Francuz Benoit Paire,

Marin Čilić i Donna Vekić plasirali su se u drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena.

Čilić je u meču koji je trajao sat i 47 minuta sa 6:3, 6:2, 6:4 slavio protiv Francuza Corentina Mouteta, 70. na ATP ljestvici. Hrvatski tenisač je servirao devet aseva, a suparnik četiri.

Čilić je od devet break lopti iskoristio četiri, po jednom je uzeo servis u prvom i drugom setu i dva u trećem, dok je svoj izgubio samo jednom. Osim toga, Moutet je napravio 33 neprisiljene pogreške, a Čilić 20.

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled, a Čilića u drugom kolu čeka još jedan Francuz Benoit Paire, 21. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao pet puta i slavio četiri.

Vekić je nekada prvu tenisačicu svijeta Mariju Šarapovu svladala sa  6:3, 6:4 poslije sat i 22 minute igre. Hrvatska je tenisačica sevirala tri asa i napravila četiri dvostruke pogreške, a Šarapova četiri asa i pet dvostrukih.

Vekić je u meču napravila 17 neprisiljenih pogrešaka,  a Ruskinja čak 31. Vekić je bila bolja i na prvom i na drugom servisu, realizirala je 66, odnosno 55 posto poena, dok je Šarapova relizirala 62 posto, odnosno 50. 

Ovo je druga pobjeda hrvatske tenisačice u trećem ogledu protiv Šarapove. Vekić će za plasman u treće kolo put potražiti preko bolje iz ogleda između Francuskinje Alize Cornet, 59. tenisačice svijeta, i kvalifikantice Rumunjke Monice Niculescu (WTA-129).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije