Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US Open

Vekić se pridružila Martić u 3. kolu

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
30.08.2019.
u 08:43

Donna Vekić je izjednačila svoj najbolji rezultat na US Openu iz 2017. godine

Hrvatski ženski tenis dobio je i drugu predstavnicu u 3. kolu US Opena, nakon što je Osječanka Donna Vekić u drugom kolu nadigrala Estonku Kaiju Kanepi sa 7:5, 6:3 za 94 minute igre i tako se pridružila Petri Martić među 32 preostale tenisačice u borbi za posljednji Grand Slam naslov u ovoj sezoni.

Martić je prethodno sa 6:2, 6:4 bila bolja od rumunjske kvalifikantice Ane Bogdan (WTA - 152.) za 95 minuta, što joj je bila četvrta pobjeda u isto toliko dvoboja s ovom suparnicom.

Martić će se u petak boriti za mjesto u osmini finala protiv Latvijke Anastasije Sevastove koja je sa 3:6, 6:1, 6:3 pobijedila Poljakinju Igu Swiatek, dok će Donna Vekić u subotu igrati meč 3. kola protiv Kazahstanke Julije Putinceve koja je sa 6:3, 7:6 (3) iznenadila 9. nositeljicu Bjeloruskinju Arinu Sabalenku.

Za razliku od Martić koja je cijelo vrijeme vodila u dvoboju protiv Bogdan i kontolirala događaje na terenu, Donna Vekić se za svoju pobjedu morala dobro namučiti protiv bivše dvostruke četvrtfinalistice US Opena, 34-godišnje Estonke Kanepi.

Estonska tenisačica je povela sa 3:1, imala priliku i za uvjerljivije vodstvo, ali je Vekić s dva uzastopna breaka došla do preokreta.

Kanepi je novim breakom izjednačila na 4:4, a u desetom gemu na servisu Vekić propustila set-loptu. U sljedećem gemu hrvatska tenisačica je došla do odlučujućeg breaka i potvrdila ga za osvajanje prvog seta.

Osječanka je u drugom setu prva došla do prednosti, kad je oduzela servis Kanepi za vodstvo 2:1. Ključni trenutak za ostatak meča dogodio se u šestom gemu, kad je Vekić spasila tri break-lopte i povela sa 4:2.

Kanepi novu priliku za preokret nije dobila, a novim breakom u devetom gemu Donna Vekić je stigla do pobjede kojom je izjednačila svoj najbolji rezultat na US Openu iz 2017. godine.

Donni se otvara prilika za najbolji rezultat u karijeri, jer je u 3. kolu čeka Kazahstanka Julija Putinceva (WTA - 39.), tenisačica koju je pobijedila u sva tri dosadašnja meča.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije