Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nottingham

Vekić nakon gotovo tri sata borbe izbacila Taylor

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
12.06.2018.
u 19:02

Vekić će u 2. kolu igrati protiv Bjeloruskinje Vjere Lapko, koja je u prvom kolu u dva seta (7:6, 6:4) nadigrala drugu hrvatsku predstavnicu na ovom turniru, Vrbovčanku Janu Fett.

Osječanka Donna Vekić (WTA - 42.), koja ovoga tjedna igra kao najbolje rangirana hrvatska tenisačica i brani prošlogodišnji naslov na WTA turniru u Nottinghamu, namučila se za pobjedu u 1. kolu protiv 168. tenisačice svijeta, Britanke Gabrielle Taylor, da bi ju na kraju svladala sa 7:5, 5:7, 7:6 (3) nakon gotovo tri sata borbe.

Vekić je odlično počela meč, povela sa 5:1, ali je dopustila 20-godišnjoj Britanki niz od četiri gema, uz dva propuštena servisa za set i ukupno pet set-lopti. Ipak, 'breakom' za 6:5 je nadoknadila propušetno i potom iskoristila šestu set-loptu.

U drugom setu je Vekić uhvatila zaostatak 2:4, ali je kod 6:5 za Britanku izgubila servis, a time i set.

Talyor je prva došla do 'breaka' i u odlučujućem setu, u kojem je povela 2:0, ali je odmah ispustila prednost. Vekić je potom dvaput stvarala 'break' viška (4:3, 5:4), ali je oba puta već u sljedećem gemu gubila servise. Kad je servirala za pobjedu kod 5:4 nije uspjela doći do meč-lopte.

O pobjednici dvoboja odlučivao je 'tie-break' u kojem je Britanka povela 3:0 i imala dva servisa, ali je Vekić sa sedam uzastopnih poena stigla do preokreta i pobjede nakon dva sata i 56 minuta igre.

Vekić će u 2. kolu igrati protiv Bjeloruskinje Vjere Lapko, koja je u prvom kolu u dva seta (7:6, 6:4) nadigrala drugu hrvatsku predstavnicu na ovom turniru, Vrbovčanku Janu Fett.

WTA Nottingham - 1. kolo:
Ashleigh Barty (Aus/1) - Stefanie Voegele (Švi) 6-3, 6-3
Samantha Stosur (Aus) - Zarina Dijas (Kaz/7) 2-1 predaja
Mihaela Buzarnescu (Rum/5) - Veronica Cepede Royg (Par) 6-2, 3-6, 7-6 (5)
Heather Watson (VB) - Danielle Lao (SAD) 6-1, 6-3
DONNA VEKIĆ (HRV/6) - Gabriella Taylor (VB) 7-5, 5-7, 7-6 (3)
Mona Barthel (Njem) - Katie Swan (VB) 7-6 (5), 7-5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije