Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tenis

Vekić ispala u Montrealu, Paolini ipak bolja

Tennis: National Bank Open
Foto: David Kirouac/REUTERS
1/2
07.08.2023.
u 21:50

Jasmine Paolini sa 7:6 (3), 6:2 bila je bolja od Donne Vekić

Talijanska tenisačica Jasmine Paolini (WTA - 50.) prva je igračica koja se probila u drugo kolo WTA 1000 turnira na tvrdoj podlozi u Montrealu, a u prvom kolu je sa 7:6 (3), 6:2 svladala najbolju hrvatsku igračicu Donnu Vekić (WTA - 22.).

Bio je to njihov treći dvoboj i druga pobjeda 27-godišnje Talijanke koja je bolja od Osječanke bila i prije dvije godine u kvalifikacijama u Cincinnatiju.

Vekić je dobro ušla u meč, povela 3:1, ali je potom izgubila sljedeća tri gema. Do kraja meča Paolini je bila bolja. Odlično je odigrala 'tie-break' prvog seta, a kad je povela 5:1 u drugom, povratka za Osječanku više nije bilo.

Nakon osvajanja Hopman Cupa s Bornom Ćorićem, Donna Vekić je na sljedeća dva turnira doživjela dva poraza u prvim nastupima. Prije dva tjedna je u prvom kolu turnira na zemljanoj podlozi u Hamburgu izgubila u tri seta od Australke Storm Hunter.

 

U glavnom ždrijebu turnira u Montrealu nalazi se i druga hrvatska predstavnica Petra Martić (WTA - 36.), a ona će u utorak igrati protiv ukrajinske kvalifikantice Lesije Curenko (WTA - 46.). Pobjednica tog dvoboja će u 2. kolu igrati protiv druge tenisačice svijeta, Bjeloruskinje Arine Sabaljenke, koja je bila slobodna u prvom kolu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije