Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJE Hajdukov reprezentativac najavljuje borbu za prvenstvo do posljednjeg kola

Vejić: Dinamo je psihički posrnuo jer nema pordšku navijača kao mi

28.01.2009.
u 11:54

Stalno je na mobitelu, veza s Hrvatskom gotovo se i ne prekida. Sendi, supruga Hrvoja Vejića, je u bolnici, imala je nezgodnu operaciju na slezeni, a Hrvoje je u Turskoj, na premijernom nastupu po povratku u Hajduk zabio pobjedonosni gol u dvoboju protiv kineskog viceprvaka Šangaja.

- Gol posvećujem svojoj supruzi, leži u bolnici, oporavlja se nakon operacije. Nije ništa ozbiljno, ali je nezgodno. Pričamo dosta, nije lako kad nismo zajedno - kaže Vejić.

Sinčić Niko u travnju će napuniti pet godina.
- Samo pita kad ćemo u Split - priča Hrvoje.

U finišu utakmice protiv Šangaja Vejić je osjetio zatezanje lista na desnoj nozi. Dr. Jurica Rakić odmah je poduzeo mjere predostrožnosti, s Vejićem je pohitao u susjedni Belek na ultrazvučni pregled koji je pokazao da nema ozbiljnije ozljede.

- Ne bi trebalo biti ništa ozbiljno. Nikada u karijeri nisam imao problema s listom. Vjerujem da će to biti sve u redu - optimističan je Vejić.

Njegov dojam o prvoj utakmici po povratku u Hajduk.

- Odigrali smo najbolje što se može u ovom dijelu priprema. Prva utakmica je najteža, ali bilo je stvarno dosta dobro. Važno je da smo odradili sve Mišine taktičke zamisli, imali smo dosta prigoda, a još golova će doći - rekao je Vejić.

Njemu je gol došao odmah u prvoj utakmici.

- Tičinović je odlično ubacio, uvijek je lijepo zabiti gol, pa makar i u prijateljskoj utakmici. Hajduku je nedostajalo golova iz prekida, radimo na tome, bit će sve bolje i bolje - govori Vejić.

On je tip koji nosi titule prvaka. Iz Hajduka je otišao kao prvak Hrvatske, vratio se sada kada Poljud u drugi dio sezone ulazi s velikim ambicijama.

- Ozračje u momčadi podsjeća me na Hajduka iz 2004. godine kada smo bili kompaktni. Zna se koje su nam dobre, koje loše stvari. Znam da se očekuje da budemo prvaci, i mi sami to očekujemo - kaže Vejić.

Nešto bi o tim očekivanjima trebalo priupitati i Dinamo...

- Ma znam da neće biti lako. Dinamo je još uvijek prvi, Dinamo ima bod prednosti i Dinamo je uvijek Dinamo. Nadam se da ćemo ih uspjeti preskočiti, uložilo se dosta u ovu momčad, a očekivanja su da se ta ulaganja vrate kroz titulu prvaka, pa kasnije s prodorom u Europu. Bit će to borba do posljednjeg kola, možda baš zadnje kolo bude odlučivalo o prvaku - rekao je Vejić.

Nije Vejić dvojio kada smo zatražili da povuče paralelu između Hajduka i Dinama. Takav je on tip, uvijek smiren, korektan, ali uvijek kaže ono što misli. Jednostavno, čovjek sa stavom.

- Dinamo je jak, malo je psihički posrnuo, ne osjeća podršku navijača kao što je mi osjećamo. Zbog toga su igrači malo pali u samopouzdanju. Ali, kvalitetom je to uvijek onaj jaki Dinamo, sa snažnim pojedincima koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Mi smo jači u tome što imamo momčad, zajedništvo, a to kod Dinama ne mogu osjetiti. Možda nisam u pravu, ali to je moje mišljenje - kazao je Vejić.

Što Hajduku nedostaje ?

- Možda brzi napadač. A bilo bi dobro da dođe Šerić. Premda, jako mi se sviđa kako mali Strinić igra. Nažalost, rezultat je u sportu uvijek na prvom mjestu, ali ne bi bilo dobro da neki mladi igrači izgube kontinuitet zbog toga. Znam da je teško pomiriti te dvije stvari - kazao je Vejić.

Inače, Vejić je unatoč ozljedi odradio jučerašnji trkački trening. Ante Miše naredio je laganiji ritam, tako će na pripremama uvijek biti dan nakon utakmice. Nisu trenirali Srđan Andrić i Siniša Linić, dobili su lagane udarce u dvoboju protiv Šangaja. Ali, zato su su dodatni trening imali Nikola Kalinić i Marin Tomasov. Sparatanac Zlatko Vujović uzeo ih je pod svoje.

- Moraju raditi na jačanju trbušnih mišića - objasnio je Vujović zbog čega nakon treninga Kalinić i Tomasov dodatno treniraju.

Poslijepodne je Miše dao slobodno svojim igračima, nije bilo nekakvog organiziranog izleta ili nešto slično, već je svatko mogao raditi što želi. A struka na čelu s Mišom otišla je pogledati dvoboj četvrtfinala kupa Turske u kojem je Antalya dočekala Bešiktaš. Nije sad da se njima ludo gledala ta utakmica, ali Ante Šerić je bio u momčadi. Ključni dan oko rješenja njegovog povratka u Hajduk je četvrtak, tada je zakazan razgovor Šerića, njegovog menadžera i Bešiktaša. Bivši reprezentativac bi morao raskinuti ugovor i kao slobodan igrač doći u Poljud. To je jedina varijanta, nema govora da bi Hajduk mogao platiti nekakvu odštetu ili slično...

Jedna od tema u hotelu Kremlin je i crveno svjetlo Arbitražnog suca za Ivana Rodića. Željeli su bijeli brzonogog napadača, ali nisu željeli ništa raditi na silu. Jer, to bi moglo poremetiti dobre odnose sa susjednim Šibenikom.

- Vidio sam ugovor, nejasno mi je kako Rodić nije dobio dozvolu da ide u Hajduk. Ali, neću se miješati. Ne vjerujem da ćemo dovoditi nekog napadača, premalo je vremena do kraja prijelaznog roka - kazao je sportski direktor Iko Buljan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije