Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA HRVATSKU DO KRAJA

Ćorluka: Krv mi je tekla niz lice, ali sam znao da se ne smijemo prestati boriti

Ćorluka
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL
1/6
25.06.2016.
u 11:40

- Prije početka Europskog prvenstva istaknuli smo kako svi možemo imati jednu lošu utakmicu, no nikada ne smijemo izgubiti borbeni duh. To me i nosilo u trenucima nakon ozljede glave kada je krv potekla niz glavu i nije prestajala teći - rekao je Ćorluka.

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka u video razgovoru za HNS još se jednom osvrnuo na dosadašnje dvoboje Hrvatske na Euru, posebice onaj sa Španjolskom te je najavio i predstojeći s Portugalom. Otkrio je Ćorluka i još nekoliko zanimljivosti, a kazao je riječ, dvije i o ozljedi glave iz prvog susreta na Europskom prvenstvu.

- Utakmica protiv Španjolske je uistinu bila teška, igrali smo bez nekoliko naših standardnih igrača, no sretan sam što su igrači koji su dobili priliku da zaigraju pokazali da zaslužuju biti ovdje te da Hrvatska nema razloga strahovati za svoju budućnost - rekao je Ćorluka.

- Očekivali smo prolaz skupine i ostvarili smo taj cilj. Vjerovali smo i da se možemo nositi sa Španjolskom, što smo i dokazali. Sada moramo vidjeti koliko daleko možemo dogurati. Smatram da je lakše igrati u grupnoj fazi natjecanja, budući da tamo uvijek imaš drugu priliku. No, sada je vrijeme za drugi krug i vidjet ćemo koliko smo uistinu dobri. Imamo dobre igrače, kao i dobre utakmice iza nas te se nadam da ćemo tako i nastaviti - dodao je Ćorluka.

Pohvalio je Ćorluka još jednom svoje suigrače, posebice one mlade, te otkrio kako su vatreni vjerovali u prvo mjesto u skupini.

- Vjerujem kako svaki igrač koji je ovdje može ispuniti izbornikove zamisli i očekivanja. Ponavljam, uistinu sam sretan što su mladi dobili priliku igrati protiv Španjolske, da su pokazali da zaslužuju biti ovdje te da Hrvatska ima mnogo talentiranih igrača.

- Vjerovali smo da možemo biti prvi u skupini. Da nismo, ne bismo osvojili prvo mjesto. Vjera je ono što nas motivira, naravno uz kvalitetne igrače. Vjerovali smo i da imamo šanse protiv Španjolske te smo ih na kraju i imali. Igrali smo lošije u prvom poluvremenu, nego u drugome kada smo bili kompaktniji što je, pak, rezultiralo našom pobjedom. No, kao što sam rekao vjera je najvažnija stvar, a mi vjerujemo da možemo daleko dogurati.

Najavio je Ćorluka i osminu finala Europskog prvenstva te novog hrvatskog suparnika, ali se i osvrnuo na svoju ozljedu glave na početku Eura.

- U osmini finala nas sada očekuje Portugal, radi se o ekipi koja ima možda i najbolje igrače na svijetu, kao i povijest ispunjenu dobrim rezultatima. Smatram da je ovo možda i najteži protivnik u ovome dijelu natjecanja te stoga ne vidim lak put prema četvrtfinalu, polufinalu, odnosno, finalu.

- Prije početka Europskog prvenstva istaknuli smo kako svi možemo imati jednu lošu utakmicu, no nikada ne smijemo izgubiti borbeni duh. To me i nosilo u trenucima nakon ozljede glave kada je krv potekla niz glavu i nije prestajala teći. Nije bilo razloga da ne igram. Da nisam vidio, da nisam mogao igrati, rekao bih to. No, u tom trenutku, uz vodstvo 1:0, smatrao sam da nismo trebali raditi izmjene. Nije bilo razloga da prestanem igrati - zaključio je Ćorluka osvrt na ozljedu iz susreta s Turskom.

Komentara 6

KR
kruško1
12:55 25.06.2016.

Bravo dečki ....veceras budite opet ponosni

MA
marmars
11:57 25.06.2016.

Bravo! Tako su se borili i oni zahvaljujući kojima danas slavimo Dan državnosti neovisnosti i nema tih "antifašista" koji zagovarajući upravo fašizam koji mogu tu istinu prekriti: uzalud sva medijska mašinerija, huškanje, etiketiranje, podmetanja i spletkarenja!!! Uzalud svi govori mržnje u Sisku, Srbu i sl. Uzalud Pupi, Peđa, Pusići, Documente, "kukurikulum" koji iskrivljuju, falsficiraju,, podmeću, lažu... Narod pamti! (ako 4 godine krvavog obrambenog protiv jugo-srpske zvijeri nije bio borba protiv fašizma, onda je zbilja pitanje što jeste) Zato, bravo Čarli i bravo svima koji se bore za svoju Domovinu i poštuju njezino ime (bez obzira koja je to nacija, zemlja, kontinent)!

AM
amsempron
13:26 25.06.2016.

#CRO #OrangeSponsorsYou #CROfans #CROatia #CROatians #CROcomeBackStronger #CROfrance #CRObeauty #CROsea #CROcountry #CROModric #CROquality #CROanthem #CROplayers #CROgoals #CROpeople #CROMandzukic #CROPerisic #CROVida #CROCorluka #CRORakitic #CROSrna #CROBadelj #CROCoric #CROStrinic #CROAnte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije