Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA PUNO POVJERENJE

Večernji doznaje: Karoglan ostaje na klupi Hajduka! Razgovora s drugim kandidatima na Poljudu nije bilo

Split: Mislav Karoglan najavio sutrašnju utakmicu četvrtfinala kupa između Hajduka i Varaždina
Ivana Ivanovic/PIXSELL
19.03.2024.
u 14:30

U našim nogometnim krugovima počela su se s Hajdukom povezivati imena poput Krešimira Režića i Gorana Tomića, no oni, barem zasad, neće na poljudsku klupu

Nakon 2:1 poraza protiv Lokomotive na Poljudu u Hajduku su se uzburkale strasti. Vidjelo se to na terenu, ali sigurno je bilo tako i izvan terena, budući da se izgubio korak i otišlo na -4 u odnosu na prvoplasiranu momčad HNL-a, Rijeku, a bijeli imaju tek jedan bod prednosti nad Dinamom koji ima utakmicu manje. U tom kontekstu Hajduk bi efektivno mogao biti čak i treći na ljestvici kad Dinamo odigra svoju zaostalu utakmicu protiv Varaždina.

Ova 2024. godina nikako ne izgleda dobro za splitsku momčad. Od mogućih 27 bodova u devet utakmica Splićani su osvojili tek 15 bodova. Za razliku od njih, prvoplasirana Rijeka je ove godine u deset utakmica od mogućih 30 bodova osvojila 27.

Međutim, na Poljudu smatraju kako sezona još nije izgubljena budući da ispred sebe imaju derbije i protiv Dinama na Poljudu i protiv Rijeke na Rujevici te se i nadaju da uz još neki potencijalni kiks Riječana mogu ponovno izbiti na prvo mjesto ljestvice.

Split: Mislav Karoglan najavio sutrašnju utakmicu četvrtfinala kupa između Hajduka i Varaždina
1/45

Dobro je poslije ovakvog poraza protiv Lokomotive igračima i stožeru Hajduka došla ova reprezentativna pauza. Bijeli će imati dva tjedna za regrupirati se i pripremiti se za vjerojatno i najvažniji ciklus utakmica sezone. Prvo 30. ožujka na Poljudu u prvenstvenom susretu dočekuju Dinamo, a potom četiri dana kasnije, 3. travnja još jednom na Poljudu igraju protiv Dinama u polufinalu Kupa. Već četiri dana nakon polufinala Kupa očekuje ih gostovanje kod Rijeke na Rujevici, a potom će tjedan dana nakon tog susreta ugostiti Osijek. Dakle, definitivno slijedi ključan period za Splićane.

A uoči tog ključnog perioda predsjednik kluba Lukša Jakobušić i Nadzorni odbor nisu htjeli raditi nikakve poteze ni uzburkavati vatru, već su odlučili ostaviti momčad i stožer na miru. U našim nogometnim krugovima se pričalo da je trener bijelih Mislav Karoglan izgubio povjerenje nadležnih, da su čelnici razgovarali s kandidatima poput Krešimira Režića i Gorana Tomića, no iz kluba smo doznali da takvih razgovora uopće nije bilo niti da je priča o gubitku povjerenja istinita. Jakobušić je iskazao punu vjeru u Karoglana.

Što se tiče takozvanog 'pripremnog perioda' za derbi. Hajduk će ovaj petak odigrati prijateljsku utakmicu protiv još aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog iz Mostara (17.30), koja će poslužiti kao taktička priprema momčadi uoči Dinama. U ovom periodu treninga Hajduk neće moći računati na Ismaela Dialla koji je otišao na reprezentativnu dužnost sa selekcijom Obale Bjelokosti te na Dominika Prpića i Niku Sigura koji su s hrvatskom U-21 reprezentacijom.

Iako je situacija uzburkana budući da je osvajanje naslova HNL prvaka jedini i glavni cilj čelništva Hajduka, procijenili su da u ovakvoj situaciji dodatan nemir ne bi trebalo stvarati s nekim promjenama. Karoglan će sezonu iznijeti do kraja, kako god bilo.

Ključne riječi

Komentara 8

BL
blekpanther
14:51 19.03.2024.

Računa li Hajduk još na zalizanog?ili će mu možda produžiti boravak u Grčkoj , možda dolje nabije malo kondicije i nauči pucati kaznene udarce!

Avatar barba_arba
barba_arba
17:10 19.03.2024.

Pa ča će ga sad smjenjivati, ako onda je to tribalo obaviti posli poraza protiv Reke u Splitu

ST
sttipe
07:26 20.03.2024.

Moja želja je Mišo Krstičević...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije