Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEMAFOR

Hajduk se udaljava od vrha HNL-a, a trener Karoglan prolazi teške dane...

Split: Hajduk i Lokomotiva sastali se u 27. kolu Prve HNL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
18.03.2024.
u 22:41

Trener Mislav Karoglan sad prolazi teške dane nakon sjajnog početka na klupi, budući da je Hajduk u osam utakmica u 2024. godini osvojio tek 14 bodova od moguća 24. Takav ritam osvajanja bodova nije ni približno dovoljan za nekog tko pretendira na naslov prvaka.

Iza nas je uzbudljiv sportski tjedan, a evo nekih od događaja koje smo izdvojili.

 Hrvatski rukometaši - lakoćom ostvaren plasman na OI, Sigurdsson oduševio

Hrvatska rukometna reprezentacija sa stilom je na kvalifikacijskom turniru osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. U novoj eri naše nacionalne selekcije prvi strani izbornik u hrvatskoj povijesti, Islanđanin Dagur Sigurdsson, debitirao je s dvije pobjede, i to protiv vrlo dobrih reprezentacija Austrije (35:29) i Njemačke (33:30). Očito u reprezentaciji vlada nova energija, napadi naše vrste izgledaju znatno odlučnije, a imamo i manji broj tehničkih pogrešaka nego prije. Bit će to šesti nastup Hrvatske na Olimpijskim igrama. U dosadašnjih pet nastupa naši rukometaši osvajali zlatnu medalju u Atlanti 1996. te u Ateni 2004., a u Londonu 2012. su osvojili brončanu medalju.

→ Rajko Vidović u Gorici - Lijepo je vidjeti da i nova lica dobivaju priliku, no hoće li se iskazati?

Nakon katastrofalnog niza od osam poraza u devet susreta, čelništvo hrvatskog prvoligaša Gorice odlučilo je smijeniti trenera Dinka Jeličića, a na njegovo mjesto dolazi Rajko Vidović. Prije Vidovićeva dolaska momčad je ovog vikenda vodio Mensur Mujdža, inače pomoćni trener, a Vidović počinje raditi s momčadi ovog tjedna. Ovo će mu biti uvjerljivo najveća prilika u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Uoči dolaska u Goricu 49-godišnji stručnjak bio je trener Sesveta, zagrebačkog HAŠK-a te Kustošije. Vrlo je lijepo vidjeti da treneri koji dosad nisu vodili momčadi iz prvog ranga mogu dobiti priliku u HNL-u, no tek ćemo vidjeti koliko će Vidović uspjeti prodrmati Velikogoričane.

↓ Novi kiks Hajduka - U zadnjih osam kola osvojili su tek 14 od moguća 24 boda

Nogometaši Hajduka upisali su još jedan kiks u utrci za naslov prvaka HNL-a 2:1 porazom protiv Lokomotive na Poljudu. Puno je tom rezultatu pridonijela nesmotrenost hajdukovaca. Prvo je Dino Mikanović već do 24. minute zaradio dva zaslužena žuta kartona i ostavio svoju momčad na cjedilu, a zatim je u drugom dijelu Marko Livaja pri rezultatu 0:1, izvodeći kazneni udarac, išao pucati 'panenku' i promašio. Trener Mislav Karoglan sad prolazi teške dane nakon sjajnog početka na klupi, budući da je Hajduk u osam utakmica u 2024. godini osvojio tek 14 bodova od moguća 24. Takav ritam osvajanja bodova nije ni približno dovoljan za nekog tko pretendira na naslov prvaka.

 

Komentara 1

Avatar Provokator1
Provokator1
10:05 19.03.2024.

Pa još nakon 5. kola su se proglasili prvacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije