Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROKOMENTIRAO SEZONU

Ivković: 'Ovaj Dinamo sad je druga priča. Barišić si je sam kriv'

Nogometaši Dinama na Trgu bana Jelačića s navijačima proslavili naslov prvaka Hrvatske
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
27.05.2024.
u 08:30

"Treba dovesti pojačanja, vidjeti kakva je financijska situacija. Čeka se finale Lige prvaka između Reala i Dortmunda, ako pobijede Madriđani, Dinamo ima Europsku ligu sigurno, a uz malo sreće i Ligu prvaka", rekao je Tomislav Ivković opisujući situaciju u kojoj se trenutno nalazi Dinamo

Sezona u Hrvatskoj nogometnoj ligi zatvorena je remijem između Dinama i Rudeša (3:3), nakon čega je uslijedilo veliko Dinamovo slavlje na Trgu bana Josipa Jelačića pred tisućama navijača. Momčad je zajedno s igračima slavila, pjevale su se navijačke pjesme i skandiralo svima koji su doprinijeli na izazovnome putu do dvostruke krune. U emisiji Stadion na HTV-u, sezonu koju su odigrali plavi prokomentirao je Tomislav Ivković.

"Dvije ključne utakmice bile su one u Splitu, prvenstvena i Kup. Dinamo je pobijedio i dobio novi autoput prema prvenstvu. Strašno su se digli, koncentrirali su se na prvenstvo. Roster je bio širi, a igrači su se oporavili. Nažalost po Hajduk, tad je za njih bilo gotovo. Otvorila se situacija za Rijeku, ali odlučujuće je bilo kada su izgubili u Kranjčevićevoj. Prvenstvo je otišlo u smjeru Dinama, u čemu je najbolji. Moram pohvaliti sve igrače i stručni stožer, koji su odigrali najveću ulogu uz navijače, koji su se smirili kad je došla nova Uprava, osjetila se druga atmosfera", rekao je Ivković pa se osvrnuo na izbore u klubu koji su pak donijeli veliki zaokret na drugom planu:

VIDEO Veliko Dinamovo slavlje! Tisuće navijača živjele su Dinamo. Nevjerojatni prizori u srcu Zagreba

"Kratko vrijeme su tu, a sad im slijedi najteži dio posla. Treba dovesti pojačanja, vidjeti kakva je financijska situacija. Čeka se finale Lige prvaka između Reala i Dortmunda, ako pobijede Madriđani, Dinamo ima Europsku ligu sigurno, a uz malo sreće i Ligu prvaka. Za tako nešto, Dinamo treba pojačanja, da bi izgledao konkurentno u Europi. Naša liga je pala u kvaliteti i bez obzira na to što je Dinamo najbolji, teško može igrati na ovakvom nivou da bude konkurentan."

Dinamovi su navijači tijekom dugoga niza godina vodili bitke s čelništvom kluba. Tek su ove godine uspjeli smijeniti Mirka Barišića i na čelo postaviti svog kandidata, Velimira Zajeca. Komentirao je to i Ivković koji smatra kako je smjena Vlatke Peras bila logičan potez od strane kluba.

"Uvijek je postojala borba nakon 2007. između navijača i Zdravka Mamića. To je bilo iz dana u dan. Dinamo je osvajao trofeje i imao rezultate u Europi, to nije bilo upitno. Kolika god je bila mržnja i nezadovoljstvo, nisu uspjeli maknuti te ljude. Oni su vladali klubom, ali što se tiče sportskih uvjeta, ne može se ništa reći protiv. Ovo danas je druga priča, navijači su pokrenuli taj proces. Bilo mi je čudno što Mirko Barišić, koji je puno toga dobro napravio, nije osjetio što se događa oko njega, da uđe u tu borbu u kojoj je bio osuđen na poraz. Sam si je kriv", zaključio je.

GALERIJA Dinamov spektakl u Zagrebu! Tisuće su u žarenoj atmosferi slavile s maksimirskim dečkima

Nogometaši Dinama na Trgu bana Jelačića s navijačima proslavili naslov prvaka Hrvatske
1/116

Komentara 3

Avatar Moodleen
Moodleen
14:31 27.05.2024.

Ivković... uh

ML
mladaklada
08:54 28.05.2024.

Senator Palpatine je morao otići. tamna strana ga je preuzela.

Avatar CUBE
CUBE
00:18 28.05.2024.

Ljudi Barišićevih godina se mole uz svijeće a ovaj vodi klub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije