Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Večernjakov vaterpolist godine - Josip Pavić

laur-iznena-txt.jpg
import
28.12.2005.
u 18:28

Sa samo 23 godine domogao se Sikiričina "Vaterpolista". Josip Pavić najmlađi je laureat u povijesti biranja najboljeg hrvatskog vaterpolista. Mlađi od njega - imao je 20 godina - bio je samo Vjekoslav Kobešćak, ali on je 1994. godine "samo" podijelio prvo mjesto s iskusnijim Renatom Vrbičićem.

Da je Pavić, vratar koji je ljetos iz Jadrana prešao u Mladost, svojevrsno iznenađenje za mnoge pokazuje i ova pojedinost: u lanjskom izboru nijedan od članova žirija nije ga ni spomenuo. Široj javnosti još je relativno nepoznat, no za one koji su dublje u vaterpolu taj krakati Splićanin (visok 196 cm) još je prije nekoliko godina pokazivao da izrasta u velikog vratara.

U reprezentaciju ga je pozvao Veselin Đuho, a Ratko Rudić mu je ljetos ponudio i prvu rolu. Bio je prvi vratar reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Montrealu, ostavivši u sjeni također sjajnog i školovanog vratara Gorana Volarevića. Pavić se istaknuo sjajnim obranama (branio je čak i četverce i peterce) i danas je to što jest: jedan od dvojice-trojice najboljih vratara na svijetu.

Nedavno osvojeni Kup s Mladosti prvi mu je seniorski trofej (Večernjakov "Vaterpolist" drugi), no pun je motiva i uvjereni smo da će u 2006. godini u borbi za trofeje i odličja biti još uspješniji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije