Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
47. izbor

Večernjakov nogometaš godine: Luka Modrić nema konkurencije

Nogometaš godine
Foto: screenshot
1/7
17.12.2018.
u 17:14

Rekorderi sa po šest nagrada su Davor Šuker i Luka Modrić, s time da je Šuker 1997. prvo mjesto podijelio s Robertom Prosinečkim

Večernjakov nogometaš godine najznačajnija je nogometna nagrada na ovim prostorima, a dodjeljuje se od 1972. godine, kada ju je oformio bivši urednik sportske rubrike Večernjeg lista Darko Draženović.

Prvi dobitnik te 1972. godine bio je Dušan Bajević, legenda Veleža. 

Nagradu su tijekom dosadašnjih 46 izbora osvajali Ivan Buljan, Ivica Šurjak, Velimir Zajec, Marko Mlinarić, Blaž Slišković, nakon neovisnosti Hrvatske u rukama su je imali Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Davor Šuker, Alen Bokšić, Dado Pršo, a u novije vrijeme i Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić...

Rekorderi sa po šest nagrada su Davor Šuker i Luka Modrić, s time da je Šuker 1997. prvo mjesto podijelio s Robertom Prosinečkim.

A hrvatski kapetan nema prave konkurencije u ovogodišnjem izboru. Nakon polovice glasovanja Luka Modrić uvjerljivo je prvi i vjerojatno će po sedmi put osvojiti nagradu Večernjakova nogometaša godine.

>> Luka Modrić: Zlatna lopta je kruna sjajne karijere

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dzambo
dzambo
07:39 18.12.2018.

U HR ka I u Bosni pa I u Srbiji….sve neki najbolji koji nisu imali niti jedan nastup za domaci klub u drzavi iz koje dobijaju nagradu...cak I za Repke nije nista bolje tek pokoja utakmica….domaci igraci iz domaci klubova izgleda ''nikad vise'' nece biti najbolji u drzavi u kojoj su odigrali vecinu utakmica….cisto apsurd….al ipak domacim igracima je ''preostala'' jedina jedna varijanta da ka I mnogi prije njih prodaju se ''vanka'' pa iz stranog kluba imat ce realne sanse da budu najbolji u drzavi u kojoj nisu odigrali niti 1 min. za domaci klub….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije