Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupljanje reprezentacije

Već na startu otkazi: Aco ostao bez planiranih nositelja Bendera i Božića

07.11.2022.
u 12:37

Iz Zadra su javili da je Luka Božić ozlijeđen (mišić) i da ga neće biti dva tjedna, a Benderov menadžer je javio da njegovi štićenik mora iskoristiti ovu pauzu za odmor s obzirom da je ovog ljeta izašao iz jednogodišnje pauze zbog operacije koljena

Tek što je zakoračio u svoj četvrti mandat izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije (ovaj put kao vršitelj dužnosti), Aleksandar Petrović suočio se s problemima. Naime, za dvije studenske predkvalifikacijske utakmice ostao je bez dvojice igrača koji su mu trebali biti nositelji nastojanja da se pobijede Austrija u Grazu (četvrtak) i Poljska u Zagrebu (nedjelja).

Nažalost, na zagrebačko okupljanje nisu stigli bivši NBA igrač, danas centar španjolskog Obradoira Dragan Bender, i trenutno najkorisniji igrač ABA lige, Zadrovo krilo Luka Božić. Iz Zadra su javili da je Božić ozlijeđen (mišić) i da ga neće biti dva tjedna, pa je na njegovo mjesto uskočilo Splitovo krilo Lovro Runjić a Benderov španjolski menadžer je javio da njegovi štićenik mora iskoristiti ovu pauzu za odmor s obzirom da je ovog ljeta izašao iz jednogodišnje pauze zbog operacije koljena. U vjeri da je tome uistinu tako   nadamo se da ćemo Bendera, a Petrović s njim ima velike planove, vidjeti u sljedećem Fibinom kvalifikacijskom prozoru u veljači.

Osim Runjića, u Zagrebu su se okupili još i razigravači Borna Kapusta (Cibona), Dominik Mavra (Split), Vito Kučić (Cedevita Junior), bekovi Roko Badžim (Konyaspor), Toni Perković (Orleans Loiret) i Mateo Drežnjak (SC Derby), krila Toni Nakić (CB Breogan), Matej Rudan (Mega MIS) i Roko Prkačin (Girona) te centri Filip Bundović (Cibona), Tomislav Ivišić (SC Derby) i Danko Branković (Mega MIS). Krilni-centar Zadra Dario Drežnjak, priključit će se po povratku s momčadi iz Beograda gdje Zadrani u ponedjeljak navečer igraju protiv Crvene zvezde.

Za kapetana ove vrste Petrović je odredio Dominika Mavru, Splitova razigravača koji bi, kako je to rekao privremeni izbornik, trebao izaći iz sjene i preuzeti jednu od glavnih rola.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Berri
13:16 07.11.2022.

U nogometu, rukometu i vaterpolu reprezentativci kroz igranje u reprezentaciji dužu svoju cijenu na tržištu i postoji kult reprezentacije. U košarci smo stalno suočeni s otkazima i tako već skoro 20 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije