Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita nezainteresirana

Veber: Sada nas više ne zanima fuzija s Cibonom

Cedevita
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
20.12.2013.
u 08:15

– Mi smo svojedobno bili zainteresirani za fuziju naša dva kluba, no za takvo što nije bilo dovoljno želje i volje kod tadašnjeg menadžmenta Cibone

Na izjavu Cibonina predsjednika Ivice Lovrića o tome kako ne bi imao ništa protiv da Emil Tedeschi kupi klub kojem je na čelu, u Cedeviti su ostali poprilično suzdržani. Štoviše, kao da ih ta tema više ne zanima, što smo čuli i od predsjednika kluba Mladena Vebera, inače starijeg potpredsjednika glavnog sponzora kluba Atlantic Grupe.

Odbili dubinsku analizu

– Mi smo svojedobno bili zainteresirani za fuziju naša dva kluba, no za takvo što nije bilo dovoljno želje i volje kod tadašnjeg menadžmenta Cibone. Imali smo nekoliko konkretnih razgovora, a mi smo tražili dubinsku analizu i kada smo vidjeli da to ne možemo dobiti u zadovoljavajućoj mjeri i da nema velike želje za promjenom, odustali smo.

Cibonin direktor tada je bio Andro Knego i on je jedan od onih koji su “povlačili ručnu” vezano uz ideju fuzije.

– Zapravo, tada se provlačila ona famozna teza “dajte vi nama novac, dat ćemo vam jedno-dva mjesta u upravi, bit će to sponzorski ugovor, a mi ćemo upravljati”. Tada, te 2010. za takvo što bio je odličan tajming, no dostupnih kvalitetnih podataka o stvarnom dugu kluba bilo je vrlo malo, a ja sam po nekom svom menadžerskom iskustvu imao osjećaj da su u pitanju ogromni iznosi. Iz načina kako se godinama vodio klub bilo je iz aviona vidljivo da je rupa ogromna.

Danas je, kaže Veber, bolja situacija s Cibonom, ali je tajming loš jer je Cedevita svoj hod po trnju prošla i sada vozi autocestom.

– Sadašnje vodstvo Cibone dug je objavilo i potom ga stavilo pod kontrolu, što je veliki pomak, no Cedevita je u međuvremenu postala dovoljno renomiran klub, prepoznaju nas ne samo u regiji nego i u Europi pa mi u tome više ne vidimo nikakav interes.

Ne zanimaju nas lokali

Je li problem u tome što Cibona više nema ni poslovnih prostora, a ni dvoranu?

– Nama poslovni prostori ni tada nisu bili zanimljivi, no dvoranu smo htjeli oplemeniti. Čak smo nudili i novac da mi vodimo dvoranu, no nismo prošli na natječaju.

Komentara 2

Avatar mohito
mohito
11:20 20.12.2013.

je bas ste prepoznatljivi - ni u zagrebu nemate navijace osim zaposlenika koji dolaze jer moraju…jos cedevita mora puno zganaca pojest da se priblizi ugledu cibone - fuzija bi bila dobra opcija za obje ekipe - cibona bi dobila tolko potrebnu lovu i (konacno) profesionalnu upravu, a tedeschi bi kupil renome, navijace i poznati zagrebacki sportski brand koji jos uvijek, bez obzira na rezultate, postoji u europi…ovak, cedevita nikad nebu postala ono sta u zagrebu znaci cibona, a ciboni se sprema sudbina splita….

DU
Deleted user
12:12 20.12.2013.

Nikada nećete imati navijače,osim onih par stotina zaposlenika.A Cibona će se vratiti za 2-3 godine jača nego ikad jer ima strašne mlade igrače,Slavica,Zubac,Arapović,Gabrić,..i neće sigurno propasti,a možda netko i uđe sa privatnim kapitalom.Možda Todorić ili kakav stranac,Cibona je poželjna udavača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije