Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAŽE SE MOMČAD

Važno je zvati se Mark: Dekanich i Katic ostaju u Medveščaku!

'SPECIJAL MAX 09.09.2013., Zagreb - Novi vratar hokejaskog kluba Medvescak Mark Dekanich. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
23.04.2014.
u 11:22

- Dekanich i Katic su dva ključna igrača u našem klubu i veselimo se njihovom povratku u srpnju - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Medveščakova 2014./2015. momčad, koja će druge sezone predstavljati klub u prestižnoj Kontinentalnoj hokejskoj ligi, lagano počinje dobivati svoje obrise. Medvjede će s klupe usmjeravati lice koje je odigralo važnu ulogu u Medveščakovoj premijernoj sezoni u KHL-u i koje je uvelike zaslužno za uspjeh koji su postigli, kanadski stručnjak Mark French.

Koliko se 'navukao' na hrvatski najtrofejniji klub u hokeju na ledu, na atmosferu u Ledenoj dvorani Doma sportova, navijače, na Zagreb i općenito Hrvatsku, iskazao je odmah na kraju sezone produživši vjernost Medveščaku na još jednu godinu. Frencha su ovog tjedna slijedila još dvojica Marka, vratar Dekanich i branič Katic. Oba Marka odlučila su i 2014./2015. nositi dres Medvjeda što bi im jednog dana omogućilo i nastup za hrvatsku reprezentaciju s obzirom da obojica imaju hrvatske korijene.

- Iznimno mi je drago da će Mark Dekanich i Mark Katic biti s nama i u 2014./2015. sezoni. Dekanich i Katic su dva ključna igrača u našem klubu i veselimo se njihovom povratku u srpnju - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Vratar Mark Dekanich Medvjedima se pridružio 2013./2014. sezone. U osnovnom dijelu sezone branio je u 27 susreta (11 pobjeda, 9 poraza, 6 remija), od 900 udaraca na gol obranio ih je 842 i ostvario brojku od 93,6% obrana, dok mu je prosjek primljenih golova po utakmici (GAA) iznosio 2.13. Premijeru u KHL-u okrunio je i s tri shutouta (utakmica bez primljenog pogotka). U listopadu 2013. Dex je bio proglašen najboljim golmanom tjedna KHL-a, dok ga je pak portal Eurohockey.com proglasio europskim igračem prosinca 2013. U doigravanju je branio u dvije utakmice s postotkom obrana 87,3 (55 udaraca na gol, 48 obrane) i GAA 3.57.

- Dekanich je imao odličnu premijernu sezonu završivši je na 7. mjestu lige po postotku obrana. Povratak čvrstog i samouvjerenog hrvatskog golmana na još jednu godinu svakako će izazvati dobar osjećaj kod stručnog stožera i kod navijača - osvrnuo se Fox na Dexov učinak.

Dekanich je tijekom profesionalne karijere igrao još za AHL klubove Milwaukee Admirals, Springfield Falcons i St. John's IceCaps te ECHL klub Cincinnati Cyclones, a jednu utakmicu je odigrao i za NHL klub Nashville Predators. Sezone 2010./2011. bio je proglašen golmanom s najboljim postotkom obrana u AHL-u (93,1%).

Branič Mark Katic za Medvjede je debitirao također 2013./2014., a to mu je ujedno bio i debi u KHL-u. Osnovni dio sezone zapečatio je sa 44 odigrane utakmice, jednim golom i 10 asistencija, dok mu je +/- statistika iznosila +3. Na ledu je prosječno po utakmici proveo 14:17 minuta te je skupio 18 minuta kazne. U doigravanju je odigrao četiri utakmice, +/- statistika mu je iznosila 0 i skupio je 32 minute kazne.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

- U Katicu smo dobili igrača visokog potencijala koji je, kako se sezona primicala kraju, doista podigao svoju igru na višu razinu završivši tako na trećem mjestu po ostvarenim bodovima u momčadi. Nadamo se da će njegova igra nastaviti rasti i očekujemo da će i drugu sezonu odraditi dobro - zaključio je Fox.

Katic, čiji preci potječu iz Generalskog Stola, prije dolaska u Medveščak igrao je za NHL klub New York Islanders (11 utakmica), za AHL klub Bridgeport Sound Tigers i za njemačkog prvoligaša Eisbären Berlin s kojim je 2012./2013. osvojio naslov prvaka Njemačke. U juniorskim danima nastupio je za reprezentaciju Kanade na Svjetskom prvenstvu U17 i U18, a 2012./2013. je s Teamom Canada nastupio na Njemačkom kupu.

>> Gojanović: Dođe li prava ponuda, Amerikanci ili Rusi mogu kupiti Medveščak

Komentara 1

SL
SlaTor
09:35 24.04.2014.

Nebi bilo loše kad bi doveli Slovenca Jana Muršaka iz CSKA. To bi bio odličan posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije