Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALVARIJA

Vatreni proživljava noćnu moru u Njemačkoj, a sada je doznao još loših vijesti

Nastavlja se su?enje u slu?aju dopinga profesionalnom nogometašu HSV-a Vuškovi?u
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
1/6
15.11.2023.
u 10:34

Slučaj Marija Vuškovića dospio je na Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei i čeka se ročište. Njemački mediji pišu da je se trebalo krenuti u prosincu, ali se odužilo i počet će tek iduće godine. Tko zna kad će presuda...

Kalvarija hrvatskog nogometaša Marija Vuškovića (21) traje više od godinu dana nakon što je branič HSV-a pao na dopinškom testu. Nažalost, sve će se odužiti i Vušković neće brzo na teren, ako se uopće vrati. Slučaj je dospio na Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei i čeka se ročište. Njemački mediji pišu da je se trebalo krenuti u prosincu, ali se odužilo i počet će tek iduće godine. Tko zna kad će presuda...

Podsjećamo, mladi vatreni Mario Vušković je dobio oštru kaznu od dvije godine suspenzije , ali njegov odvjetnički tim žalio se na ovu presudu. Sportski sud DFB-a krajem ožujka donio je presudu o kazni, ali i ostavio je dosta prostora u kojem se to može osporiti. 

Testom obavljenim 16. rujna 2022. na treningu utvrđeni su mu tragovi EPO-a u urinu u uzorcima A i B. Dvogodišnja kazna protiv Vuškovića stupila je na snagu 15. studenog 2022. godine, a igrač i drugoligaški klub iz Hamburga žalili su se na odluku.

Vušković, naravno, tijekom cijelog slučaja ne može igrati.  Mario se ne osjeća krivim, no prema ovoj odluci suda Njemačkog nogometnog saveza na teren će se vratiti tek u studenom 2024. godine. No, Njemačka agencija za borbu protiv dopinga (NADA) traži da se kazna poveća na četiri godine.

To bi vjerojatno značilo i kraj karijere za ovoga perspektivnog nogometaša i brata Luke Vuškovića (16) kojeg je nedavno Tottenham kupio od Hajduka. Stoga Vušković sve nade polaže u CAS o čijoj odluci mu doslovno ovisi budućnost.


 

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije