Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Vatreni dobivaju novu navijačku skupinu: Podršku im je dao i general Gotovina

Udruga ima vijeća za Njemačku, Austriju, Švicarsku i BiH.
07. kolovoza 2020. u 10:32 11 komentara 4293 prikaza
Hrvatska reprezentacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

U Kninu je na proslavi 25. godišnjice Oluje službeno osnovana nova navijačka skupina hrvatske nogometne reprezentacije. Zove se Klub navijača ''Mi Hrvati'' i ima podršku HNS-a, a podržao ju je i general Ante Gotovina.

Na skupštini nove navijačke skupine bio je Boris Durlen, izaslanik Davora Šukera i Marijana Kustića. Skupina će djelovati u sklopu Hrvatskog nogometnog veleposlanstva (Croatian Fans Embassy), platforme napravljene po uzoru na Uefin projekt da svaka zemlja ima krovnu organizaciju navijača nogometne reprezentacije.

Predsjednik udruge ''Mi Hrvati'' jest Stipe Drmić, psihijatar iz Kliničke bolnice Dubrava, a Željko Bulić predsjednik je Izvršnog odbora u kojem je devet članova. Mirko Bebek iz Beča šef je Skupštine. Ključna osoba je Bulić koji je službeni časnik za navijače HNS-a i jedan od ljudi koji su odlučili započeti zasebnu navijačku priču.

 | Autor :

"Bila su tri prijedloga imena, osim 'Mi Hrvati' još i 'Vatreni' te 'Vatrene brigade', što je ime neformalne navijačke skupine iz Njemačke koja nam se pridružila. Da bismo bili službena udruga HNS-a, morali bismo potpisati ugovor, ali i ovako imamo jaku potporu Saveza", rekao je Bulić u razgovoru za Sportske novosti.

Tako trenutačno u Hrvatskoj postoje tri, a možda i četiri navijačke organizacije vezane za reprezentaciju. Stari Klub navijača ''Uvijek vjerni'', novija Udruga navijača ''Uvijek vjerni'' koja je bila glavna na tribinama u proteklim kvalifikacijama za Euro te ''Budi ponosan'', ali pitanje je postoji li ta udruga još barem na papiru.

"Htjeli smo da Udruga 'Uvijek vjerni', u kojoj smo bili nešto više od pola godine, promijeni statut, da radi na potpuno drukčiji i transparentan način, ali to se nije dogodilo i povjerenici su odlučili da osnujemo nešto potpuno novo, što nema nikakve veze s ''Uvijek vjerni'', ni s jednima ni s drugima. HNS je to pozdravio. Nama je prešlo 94 posto povjerenika", istaknuo je Bulić.

 | Autor :

"U dogovoru s HNS-om, za svaku utakmicu rezervirat ćemo 500 do 2000 ulaznica, koliko točno tek ćemo vidjeti, za navijače koji ne moraju biti naši članovi, a bili su na najviše susreta reprezentacije od Svjetskog prvenstva u Brazilu. Tako se radilo i za Euro 2020. i to će ostati. Oni će imati pravo prvenstva kod kupnje. Nakon toga ćemo ponuditi dodatan kontingent za naše članove. Tako pokazujemo širinu", dodao je Bulić.

Udruga ima vijeće za Njemačku, Austriju, Švicarsku i BiH.

"Osnovali smo Časni sud i Visoki časni sud. Tko bude zviždao suparničkoj himni, pravio incidente, bit će prijavljen, moguće kazne su od opomene do isključenja iz Kluba. Mi smo navijači koji žele biti veleposlanici svoje zemlje, a ne oni koji rade nerede. Nismo plaćenici HNS-a, od njega ne dobivamo nikakav novac niti ga tražimo. Financirano se od članarina. Jedino u čemu će HNS pomoći vezano je za koreografiju", zaključio je Bulić.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • belototo:

    zakaj ne bi osnovali jos 5-6 novih skupina? kakva je svrha ovoga?

  • billynik:

    Što je cilj, oslabiti Uvjek vjerne, ovo mi mirise na neku urotu kmecavaca iz Hajduka.

  • Ameise:

    Ne bitno kako se udruga zove, ako je neko idiot zviždat ce tudjoj himnoj. To je jednostavno pokazatelj kulture,a i da mu ukazeš na osnovnu kulturu ne vrijedi mu objašnjavat jer ce te gledat onim tupim pogledom misleci o cemu ... prikaži još!u ovaj prica. Zato, a vecina nas je, pokazimo kako se voli svoje a postuje tudje.