Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi gradski stadion

Vatreni će igrati na otvorenju bjelovarske ljepotice

'podravina, bjelovar, nogomet, 04.11.09. lokacija na kojoj bi trebao niknuti novi gradski stadion nk-a bjelovar, a cime ce na svoje dov+ci i najmladji nogometni narasttacji snimio: Damir Spehar, Pixel
'Damir Spehar/ Vecernji list'
04.11.2009.
u 15:21

Nogometni klub Bjelovar u bliskoj će budućnosti dobiti novi gradski stadion, a o navedenom projektu grada te razvoju nogometa na području Bjelovarsko-bilogorske županije na sastanku u Bjelovaru upoznati su i čelni ljudi HNS-a, predsjednik Vlatko Marković i tajnik Zorislav Srebrić.

Projekt od 20 milijuna kuna

- U svakom slučaju podržavamo želju da se mladosti i djeci omoguće uvjeti za treniranje. S druge strane tragično je što je u gradu poput Bjelovara nogomet na tako niskoj razini. Klub u najmanju ruku zaslužuje drugu ligu i nastojat ćemo pomoći da regulativnim putem ostvarite nogometne želje, a što naravno uključuje i realizaciju projekta novog stadiona. HNS nije zahvatila recesija jer smo je puknuli daleko od gola, tako da možemo obećati stručnu i financijsku pomoć - kaže V. Marković.

Gradonačelnik Antun Korušec je odlučan u nakani da unatoč recesiji nastavi s realizacijom projekta gradnje novog stadiona, vrijednog oko 20 milijuna kuna, koji će udovoljavati standardima HNS-a i Uefe. Riječ je o natkrivenu objektu predviđenom za 3000 posjetitelja.

- Za nas to nije samo sportski nego i gospodarski objekt. Do kraja ove godine tvrtka Arting dovršit će idejni projekt novog stadiona, potom ćemo prionuti prikupljanju ostale potrebite dokumentacije, a u drugoj polovici 2010. ili početkom 2011. godine očekujemo raspisivanje javnog natječaja za izvođače radova - ističe A. Korušec. Nadalje za uključivanje što većeg broja mladih u sportske aktivnosti pokraj stadiona bi trebao niknuti i Sportsko-rekreacijski centar.

Za nogomet i atletiku

Korušec dodaje kako nisu zaboravili na atletičare jer zapravo na bivšem vojnom prostoru, ustupljenom od MORH-a, niknut će nogometno-atletski stadion. No, Slavko Prišćan, predsjednik županijskog NS-a, naglašava kako predstavnici nogometne branše zagovaraju da se sagradi isključivo nogometno zdanje te su skloni tome da se za atletičare iznađe primjeren prostor. Tu tezu potkrepljuju spoznajom da svi moderni stadioni diljem svijeta niču upravo kao zasebni objekti.

V. Marković nije ulazio u tu problematiku, nego je istaknuo da će HNS rado sudjelovati na svečanom otvorenju novog stadiona, aludirajući na gostovanje hrvatske nogometne vrste.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije