Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužva na dočeku

Vatrene dočekalo 2000 navijača, koji su poručili: Vi ste za nas pobjednici

26.6.2016.,Zagreb -  Povratak Hrvatske nogometne reprezentacije u zagrebacku zracnu luku nakon ispadanja s Europskog prvenstva u Francuskoj protiv Portugala. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/18
28.06.2016.
u 17:20

Čekaonica Zračne luke Franjo Tuđman bila je dupkom puna, a baš nitko nikamo nije putovao... Navijači su čekali hrvatske nogometaše

Čekaonica Zračne luke Franjo Tuđman bila je dupkom puna, a baš nitko nikamo nije putovao... Sjajile su se oči navijačima, bilo ih je oko dvije tisuće, jer samo su ih još minute dijelile do trenutka kada će vidjeti svoje nogometne idole. Uživo.

Ništa im ne zamjeram!

Nismo u lipnju prije 40 godina dočekivali Rolling Stonese koji su tada u Zagreb došli promovirati album “Black and Blue”, ali vjerujemo da je euforija bila slična. Čekali smo svojedobno Cristiana Ronalda i Pepea s Realom, tada nitko na Plesu nije trepnuo. Sinoć, kad su iz zrakoplova izišli naši kockasti, uši su parali vriskovi, neki su gotovo pali u trans...

– Nisam spavao cijelu noć, tugovao sam, ali doček me sad psihički podigao. Kad vidim da su ljudi uz nas, nestala je sva tuga – pričao nam je Domagoj Vida dok su ga navijači pozdravljali.

U nekom se trenutku s kovčegom kroz navijački špalir probijao i Drago Ćosić, TV komentator čiji je glas u prijenosima odzvanjao hrvatskim trgovima i stanovima posljednjih dana.

“Dra-go Ćo-sić!”, skandirali su navijači veselo i njemu. A onda se čulo:

“Ča–či–ću, os–ta–ni!”, vikali su u transu brojni navijači na Plesu.

– Treba ostati izbornik! Ništa mu ne zamjeram. Ma sve je napravio kako treba – pričao nam je Petar Medović (53), koji je došao vidjeti hrvatske reprezentativce s unucima Viktorijom (11) i Markom (9).

– Nikad Hrvatska nije bolje igrala, a pratim je oduvijek.

Jednostavno nisu imali sreće. Priče o tome je li trebao napraviti ovu ili onu zamjenu, nepotrebne su. Lako je sad biti pametan. U svakom slučaju, za mene su naši pobjednici – rekao je Medović dok su klinci veselo gledali prema zvijezdama. Luka Modrić slikao se s navijačima, dijelio im potpise, a Marka Pjacu u buci smo jedva čuli s pola metra udaljenosti:

– Osjetili smo ovdje ljubav. A znate, bilo nam je teško, baš teško, što smo morali otići iz Francuske, iz Deauvillea. Moja igra? Nije bilo dogovora o zamjenama, a tih posljednjih deset minuta koje sam dobio želio sam maksimalno iskoristiti. Nažalost, nisam uspio pomoći. Mislim da su svi vidjeli da smo bolji od Portugala. Nezasluženo smo ispali s Eura. Trebali smo otići puno dalje nego što jesmo – kazao je Pjaca.

Ante Čačić kao Mick Jagger

Skandiranje “Čačiću, ostani” trajalo je i dalje. Okružili su navijači autobus, igrači su već svi bili unutra, od Luke Modrića, Marija Mandžukića, Darija Srne, Domagoja Vide, Marka Pjace... a oni su i dalje pozivali izbornika na ostanak. Čačić je nedjeljne večeri bio glavna zvijezda. Kao Jagger... 

Komentara 10

Avatar oliver 7
oliver 7
22:58 28.06.2016.

Tragikomedija

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
01:44 29.06.2016.

Vatrene dočekalo 2000 navijača, koji su poručili: Vi ste za nas nesretnici kojima je nevini vitez Ricardo Quaresma pokraj Boga i domoljublja metnul unutra kao svoj u svojoj nogometnoj vještini.

Avatar babas
babas
02:05 29.06.2016.

Tko bi rekao da će luzeri biti ovako veličanstveno dočekani. Ima nešto u tom Čačiću,djeca ga obožavaju,ima neku karizmu. Kada je Otto Barić posrnuo protiv Engleske 2-4 u borbi za četvrtfinale na Euru 2004.u Portugalu,nitko ga nije dočekao osim otkaza.Slično se desilo i Biliću kada je u borbi za četvrtfinale pokleknuo pred Španjolskom na EP 2012 u Poljskoj i Ukrajini. A Ante Čačića nacija dočekuje kao heroja nakon ispadanja u osmini finala,legenda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije