Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europska liga

Vatrena atmosfera dočekuje Baske, Vugrinec je džoker s klupe

'19.07.2012., Gradski stadion, Koprivnica - Europska liga, 2. pretkolo,  Slaven Belupo - Portadown. Alen Maras i Casement Christopher.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
09.08.2012.
u 08:00

Ulaznice 
su planule u jednom danu pa će stadion u Koprivnici biti potpuno ispunjen.

Od trenutka kad je postalo jasno da će nogometaši Slavena Belupa u 2. pretkolu Europske lige na svojem travnjaku ugostiti prošlosezonskog finalista tog natjecanja, nogomet je ponovo postao glavna tema svih koprivničkih razgovora.

Legendarni baskijski klub Athletic Bilbao najveće je nogometno ime koje će igrati na travnjaku farmaceuta.

Nismo obeshrabreni

– Meni kao treneru zbog toga nije nikakav problem pripremati momčad. Tako veliko ime dovoljna je motivacija svakom igraču. S nestrpljenjem očekujem današnji susret – rekao je trener farmaceuta Roy Ferenčina.

Ulaznice za današnji susret planule su gotovo u jednom danu. Koprivnički stadion bit će ispunjen do posljednjeg mjesta, što je još jedna obveza domaćim igračima da pripreme pravu nogometnu feštu.

– Poraz u prvom susretu u Bilbau od 3:1 nije nas obeshrabrio. Štoviše, u pojedinim smo dijelovima utakmice bili ravnopravni, a da je bilo samo malo više sreće mogli smo i puno bolje proći. Najviše žalimo za propuštenom prilikom u 83. minuti. Kako bismo tek samouvjereni bili da smo se kući vratili samo s pogotkom zaostatka – optimističan je prvi čovjek struke Slaven Belupa.

Ipak, opreza nikad dosta.

– Ne smije biti zabune. Athletic Bilbao i dalje je favorit. Kako po tradiciji tako i po prednosti iz prve utakmice. Ali ovo je utakmica kakvu neki igrači igraju samo jednom u karijeri. Veće prilike od dokazivanja pred europskom publikom, brojnim skautima, neće imati. Moraju to iskoristiti, prvenstveno za klupski rezultat, ali i za vlastitu promociju – smatra Ferenčina.

Stoper Grgić otpao

– Ne bi nam bilo naodmet ni malo sreće koja nas je zaobišla u prvom susretu. Gotovo sve lopte odbile su se na njihovu stranu. Nakon izjednačenja brzo su ponovo poveli. Da smo u tom trenutku uspjeli barem još malo dulje obraniti mrežu, danas bismo mnogo lagodnije čekali uzvrat. Ali evo, već danas sreća može biti na našoj strani! – pun optimizma poručuje Ferenčina.

Stoper Grgić izvan stroja je zbog ozljede, ali se zato na klupu vraća oporavljenik Davor Vugrinec.

– S Vugom na klupi mnogo sam mirniji. Može ući samo nakratko i donijeti preokret, a baš se takvom raspletu i nadam – zaključio je Ferenčina.

Komentara 3

AB
abendblatt
09:01 09.08.2012.

Idemo Slaven! puno srece, u Boj u Boj, ne dajte se!

LT
lini tovar
09:13 09.08.2012.

sritno momci, pozdrav iz Splita ;)

Avatar dinameze
dinameze
19:18 09.08.2012.

idemo dečki gazite ih.slaven vodi 1-0.zašto večernji nema praćenj u živo.idemo SLAVEN.idemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije