Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMISTI

Vaterpolisti su spremni u Riju obraniti zlato s Igara u Londonu

Vaterpolo
Foto: DailyMotion/Screenshot
04.04.2016.
u 17:15

Uz "osam zlatnih" izbornik Ivica Tucak planira popis od 13 igrača, koliko ih može nastupiti na Igrama, nadopuniti s imenima sa šireg popisa

Čak osmorica vaterpolista, Josip Pavić, Damir Burić, Maro Joković, Petar Muslim, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Sandro Sukno i Paulo Obradović, koji su 2012. u Londonu osvojili zlatnu olimpijsku medalju, imat će prigodu braniti najsjajnije odličje i na OI koje će se 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru.

Uz "osam zlatnih" izbornik Ivica Tucak planira popis od 13 igrača, koliko ih može nastupiti na Igrama, nadopuniti s imenima sa šireg popisa na kojemu su: Marko Bijač, Luka Bukić, Ante Vukićević, Luka Lončar, Boris Pavlović, Ivan Krapić, Marko Macan, Ivan Marcelić, Antonio Petković, Fran Paškvalin i Anđelo Šetka.

– Vaterpolisti su za sada jedina naša momčad koja je izborila nastup na OI u Riju, ali se nadam da će njihovim putem uskoro krenuti rukometaši, a onda i košarkaši. Znamo da je u sportu najteže braniti zlatno odličje, ali naša sportska javnost očekuje od ove sjajna generacija vaterpolista da se ponovno popne na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja – rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša na predstavljanju Hrvatske olimpijske vaterpolske reprezentacije Rio 2016. održane u ponedjeljak na benzinskoj pumpi kompanije Crodux. 

Savjetnik predsjednika Uprave Croduxa Ante Kotromanović izrazio je zadovoljstvo što Crodux dio svog poslovnog uspjeha može podijeliti sa sportašima.

 – Vi ste ono čemu trebamo težiti na svim područjima života pa i poduzetništva. Sportaši su najbolji promicatelji Hrvatske u svijetu jer svojim rezultatima svjedoče da je Hrvatska zemlja sposobnih i uspješnih ljudi – kazao je Kotromanović.

– Do OI u Riju imamo još točno 122 dana i ovo je tek prva faza priprema koju provodimo u Zagrebu trenirajući s reprezentacijom Australije. Nadam se samo da će nas zaobići ozljede i da će svi igrači zdravi doći na završne pripreme pred odlazak u Rio – zaželio je izbornik naše vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Kapetan reprezentacije i ponajbolji vaterpolski golman svijeta Josip Pavić smatra da je najvažnije da reprezentativce zaobiđu ozljede.

– Lijepo se sjetiti radosnih trenutaka nakon osvajanja zlatnog odličja na OI u Londonu, ali od prošlosti se ne živi i moramo misliti na nove izazove. Najvažnije ja da svi budemo zdravi jer naša volja i želja da dademo sve za Hrvatsku nikada nisu bili upitni – kazao je Pavić.

>> Bez najboljih igrača i pomoćnika nema ni uspjeha

Komentara 4

Avatar Ksaver38
Ksaver38
18:58 04.04.2016.

Samo kako misli Srbe pobijediti?

DO
dommar36
18:58 04.04.2016.

jako jako tesko...realan sam...no lopta je okrugla kako bi se reklo

RA
Rad
07:38 05.04.2016.

Šuti i radi, fali Im puno mišićne mase, puno još rada u teretani za zlato. Trenutno su spremni za 3-6. mjesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije