Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI 98.

Kovač, Štimac, Tudor, Vlaović i Šuker pozvani na utakmicu protiv svećenika

Svećenici reprezentacija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/7
11.05.2015.
u 14:47

- Iako utakmica izgleda revijalno bit će, uvjeravam vas , itekako natjecateljska. Do sada se reprezentacija Vatrenih susrela s momčadi svećenika dva puta. Oba puta smo pobijedili, no nije bilo lako - rekao je u ponedjeljak predstavljajući sportski događaj savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić.

Humanitarnom nogometnom utakmicom između reprezentacije Vatrenih 1998. i Hrvatske svećeničke reprezentacije u Sisku će se proslaviti 20. godina od prve službene utakmice svećeničke reprezentacije Hrvatske. Utakmica će se igrati u utorak, 26. svibnja, od 17 sati, na Gradskom stadionu u Sisku gdje je 1995. godine odigrana i utakmica između svećeničkih reprezentacija Hrvatske i Austrije. Sav prihod od ulaznica, koje su 20 kuna, bit će namijenjen zakladi za potrebite studente Sisačke biskupije "Fra Bonifacije Ivan Pavletić".

- Iako utakmica izgleda revijalno bit će, uvjeravam vas , itekako natjecateljska. Do sada se reprezentacija Vatrenih susrela s momčadi svećenika dva puta. Oba puta smo pobijedili, no nije bilo lako - rekao je u ponedjeljak predstavljajući sportski događaj savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić. On je najavio kako je u selekciju Vatrenih 1998. za ovu utakmicu pozvano 25 igrača među kojima su i Ladić, Mrmić, Robert i Niko Kovač, Štimac, Tudor, Vlaović, Mario i Igor Cvitanović, Balaban, Šuker... Očekuje se i dolazak izbornika iz 1998. Miroslava Ćire Blaževića.

Reprezentacija svećenika postoji već 20 godina, prvu su utakmicu igrali u Sisku i slavili 1:0. Do sada su sudjelovali i na devet europskih prvenstava svećeničkih reprezentacija, a iduće takvo je u veljači  2016. godine u Slovačkoj. Kako je rekao izbornik te reprezentacije, vlč Krešimir Žinić, nastoje ne samo da odigraju utakmicu nego da svaki put njihov susret ima humanitarni karakter. Tako je i ovog puta. Utakmicu će suditi Vlado Svilokos iz Siska.

>> Mandžukić na odlasku iz Atletica, oproštaj već za tri tjedna!

Komentara 1

DH
dalibor.hren
17:23 11.05.2015.

1998. braća Kovač nisu bila u sastavu, ni moj brat Robert također!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije