Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Van Buyten: Igra se samo zbog navijača, Arsenal dolazi na izlet...

'Arsenal's Per Mertesacker (top) and Munich's Mario Mandzukic vie for the ball during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Arsenal FC and FC Bayern Munich at Emirates Stad
Andreas Gebert/DPA/PIXSELL
13.03.2013.
u 10:06

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić najavljen je u prvih 11 Bayerna. Heynckesu je izbor olakšala Gomezova lakša ozljeda

Mario Mandžukić počet će u prvih 11 Bayerna u večerašnjem uzvratu osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala (20.45, HTV 2). Ako je trener Heynckes i imao dvojbu koga da postavi u napad, odagnala ju je lakša Gomezova ozljeda na treningu u ponedjeljak. Bavarci imaju prednost od 3:1 iz prve utakmice u kojoj je strijelac bio i hrvatski reprezentativac.

U povijesti Lige prvaka ni jedna momčad nije uspjela nadoknaditi zaostatak od dva gola iz prve utakmice na svom terenu. A samo su Inter i Ajax uspijevali proći dalje nakon što su kod kuće izgubili s jedan razlike.

Ipak, Arsenal vjeruje u čudo na Allianz Areni.

Na prolazak Bayerna 1,02

– Naš prolazak nije nemoguć. Bitno je samo da igrači vjeruju u to – rekao je trener Arsenala Arsene Wenger.

Defenzivac Bayerna Daniel van Buyten ne slaže se s iskusnim trenerom.

– Jednostavno je nemoguće da ispadnemo. Publika će uživati jer se sastaju njemački i engleski klub, ali bit će to utakmica bez rezultatske dramatike. Siguran sam u to jer sadašnji Arsenal jednostavno više nije opasan. Prošla su vremena kad su imali Van Persieja, Fabregasa, Henryja... – rekao je Van Buyten.

Koliko pak kladionice malo vjeruju topnicima, najbolje dokazuje da je koeficijent na prolazak Bayerna samo 1,02. Ispadne li Arsenal, Englezi će prvi put nakon 1996. godine ostati bez svog predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka.

– Apsolutno mi je svejedno zbog tog podatka, mislim samo o Bayernu i o našem cilju – osvajanju Lige prvaka – rekao je kapetan Bavaraca Lahm.

Jupp Heynckes protiv Arsenala ne može računati na Francka Riberyja koji ima problema s ozljedom stopala te na suspendirane Bastiana Schweinsteigera i Jeromea Boatenga, dok će Wenger biti bez ponajboljeg igrača Wilshirea, koji je ozlijedio gležanj i izbivat će s terena tri tjedna.

Porto u plusu 267 mil. €

U drugoj večerašnjoj utakmici sastat će se Malaga i Porto. Portugalci su u prvoj utakmici kod kuće slavili sa 1:0, a strijelac je bio Moutinho.

– Doveo sam Villarreal do polufinala Lige prvaka, siguran sam da mogu i Malagu do četvrtfinala. Prednost Porta 1:0 je nezgodna, ali i dostižna – kaže trener Malage Manuel Pellegrini.

A Porto je najprofitabilniji klub u posljednjih 10 godina. Brojnim transferima u plusu su čak 267 milijuna eura! Od sudionika osmine finala zbrojivši kupnje i prodaje igrača od 2004. u plusu su još samo Arsenal (22 milijuna) i Borussia (11,7 milijuna). U najvećem su minusu Real (571 milijun eura) i Barcelona (327,6 mil.).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije