Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
real madrid

Valdano: Raula i Kaku treba poštivati

Raul
Reuters
25.04.2010.
u 12:17

Sportski direktor madridskog Reala Jorge Valdano s puno je poštovanja govorio o igračima madridskoga nogometnog kluba Raulu Gonzalezu i Kaki.

Spomenuti je dvojac donio Realu sva tri boda u subotnjoj utakmici 34. kola Primere kod Zaragoze. Raul je zabio ozlijeđen u 50. minuti svoj 228. ligaški gol, čime je pretekao legendu madridskog kluba Alfreda di Stefana zasjevši na treće mjesto ljestvice najboljih strijelaca španjolske prve lige svih vremena.

Nakon toga je napustio igru.

- On je za naš klub neprocjenjiv. I dalje je vrlo važan igrač u polju, baš kao što je bio u subotu. Nadam se da ćemo još dugo uživati u njegovim igrama – rekao je Valdano o Raulu, kojem je upravo on, kao trener prve momčadi ujesen 1994. godine, dao priliku u prvoligaškome i seniorskom debiju za Real na istom ovom stadionu.

- Učinio je herojsko djelo zabivši taj gol jer je iščašio gležanj malo prije toga. Osjećao je strašnu bol.

- Kad je njegova budućnost u pitanju, odluka gdje će nastaviti karijeru samo je na njemu. Real će poštivati svaku njegovu odluku. U ovom trenutku, međutim, bitnije je da nam pomogne u pokušaju osvajanja naslova prvaka.

Raul ima ugovor s Realom do srpnja 2011. godine.

Stao je Valdano i na stranu Kake, igrača koji je ljetos za 67 milijuna eura stigao iz Milana. Nije igrao 44 dana prije no što je ušao u igru na Romaredi u 85. minuti. Riješio je dvoboj golom za konačnih 2-1 u 82. minuti.

Tijekom pauze pojavile su se sumnje da Kaka dozira svoj povratak glumeći ozljedu (prepone) koja to zapravo nije bila.

- On je plemenit čovjek i izniman profesionalac. Ima osnovne probleme s ozljedom prepona i odatle dolaze drugi njegovi problemi. Radio je, međutim, tijekom ta 44 dana svakog jutra, podneva i ponoći baš ono što je trebao da bi se što prije vratio u kadar momčadi. Kaka je religiozan čovjek i takve ga špekulacije vrijeđaju. On nikad ne bi sam pristao na tako nešto. Njega treba isključivo poštivati, a ne kritizirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije