Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
BRAVO, FILIPE!

Zubo završio drugi u Švicarskoj: Mali globus bio je blizu

Zubo završio drugi u Švicarskoj: Mali globus bio je blizu
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
20.03.2021. u 12:42

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je u zadnjem veleslalom sezone kojeg su skijaši vozili u subotu za Svjetski kup u Lenzerheideu drugo mjesto, dok su pobjeda i Mali kristalni globus pripali Francuzu Alexisu Pintauraultu.

Pintaurault, koji je bio najbrži i nakon prve vožnje, pobjedu je osigurao s vremenom 2:15.75, a Zubčić je bio drugi sa dvadeset stotinki slabijim vremenom (1:15.95). Treći je Francuz Mathieu Faivre sa 21 stotinkom zaostatka.

Mali kristalni globus u veleslalomu tako je pripao Pintauraultu koji u poretku veleslalomaša ima 700 bodova, drugi je Švicarac Marco Odermatt, danas 11., sa 649 bodova, dok je Zubčić na trećem mjestu u poretku veleslalomaša sa 606 bodova.

U ukupnom poretku skijaša Pintaurault je osigurao prvo mjesto i Veliki kristalni globus sa 1200 boodva. Drugi je Odermatt sa 1093 boda, a treći je Marco Schwarz sa 774 boda. Zubčić je u ukupnom poretki skijaša peti sa 744 boda.

Zubčić je ovako i drugu sezonu završio na trećem mjestu u poretku veleslalomaša. Ove je sezone šest puta bio na pobjedničkom postolju u veleslalomskim utrkama, a dvaput je pobijedio - u talijanskoj Santa Caterini i bugarskom Banskom.

Sutra skijaši u Lenzerheideu voze slalom.

 

Komentara 7

ZN
znam
13:31 20.03.2021.

Lijepo natjecanje sa postenim ishodom. Filip je bio izvrstan u drugoj voznji, sveukupno odlicna sezona za njega. Jako je dobra konkurencija, tu je blizu 10 natjecatelja koji mogu biti vrh veleslaloma. Cestitke i pobjedniku, zasluzio je proslaviti svoj 30-i rodjendan u velikom stilu.

PE
PetiElement
12:40 20.03.2021.

Srebro!! Bravo Filipe.. 💪🎉🇭🇷

BL
bluescreen
15:12 20.03.2021.

Zubu za predsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije