Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupili se vatreni

Rakitić opet ne dolazi u reprezentaciju, Dalić: nemam potrebu razmišljati o njemu

Zlatko Dalić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
02.09.2019.
u 11:10

Moramo se pomiriti s prijelaznim rokom. Svi rješavaju svoje statuse, a tko nije spreman, bolje da i ne dolazi – poručio je izbornik.

Izbornik Zlatko Dalić okupio je danas hrvatske reprezentativce uoči utakmica protiv Slovačke (6. rujna) i Azerbajdžana (9. rujna) u sklopu kvalifikacija za Euro 2020. 

– Očekuju nas dvije teške utakmice. Slovaci su kvalitetni, posebno su jaki u veznom redu. Imat ćemo samo dva treninga uoči te utakmice, igrači su igrali za vikend pa ćemo odraditi rekuperacijske treninge – najavio je Dalić i potom iznenadio.

 

Ivan Rakitić otkazao je zbog neriješenog statusa u Barceloni pa sam pozvao Marka Roga. Mateo Kovačić također ima problema s ozljedom, danas će na pregled. Moramo se pomiriti s prijelaznim rokom. Svi rješavaju svoje statuse, tko nije spreman bolje da i ne dolazi – poručio je izbornik na priče o transferu Lovrena, Rebića, Kalinića i ostalih.

Nametnulo se pitanje može li li novi otkaz Rakitića značiti i njegov kraj igranja za reprezentaciju?

– Nemam potrebu razmišljati o Rakitiću niti o bilo kome tko nije u reprezentaciji. Ako problem postoji, riješit ću ga na svoj način – rekao je Dalić.

Osvrnuo se i na Luku Modrića koji u Real Madridu više nema punu minutažu.

– S Lukom imam najmanje problema, možda je i dobro da preskoči koju utakmicu – naglasio je.

Zlatko Dalić
1/7

Vjeruje da Hrvatska može slavodobitno proći Trnavom.

– Znamo svi tko je Marek Hamšik, tu je i lažna devetka Ondrej Duda, a po meni najopasniji im je igrač Mak na desnom krilu. Imaju veliku kvalitetu, pun stadion... Ipak, ako mi budemo pravi, mislim da neće biti problema.

Bruno Petković mogao bi biti prvi izbor u napadu jer nema ozlijeđenog Andreja Kramarića.

– On zna zadržati loptu. Drago mi je da će s Dinamom igrati jake utakmice u Ligi prvaka. Trebao bi biti dobitak za nas u ove dvije utakmice, baš prava špica.

Dalić se nije čuo s Domagojem Bradarićem koji standardno igra u Lilleu na lijevom beku.

– Nismo se čuli, imam u reprezentaciji Barišića i Melnjaka.

Na pitanje što će biti s Dujom Ćaletom-Carom, izbornik je kratko poručio: – Vidjet ćemo.

Komentara 15

BO
Bogodol
13:37 02.09.2019.

Kad je u pitanju Rakitić treba birati riječi i imati za njega razumjevanje, njegov doprinos na svietskom prvenstvu je isti ako ne i veći nego Luke Modrića, no nije bio toliko eksponiran. Svaka mu čast i svaki njegov potez prihvaćam pa makar bio i protiv mojeg uvjerenja. On je kvalitetan igrač i još će vjerojatno dosta dati reprezentaciji Hrvatske Države samo ga se ne smije povriediti jer je svjestan svoga doprinosa, a zahvalu nije ni slično dobio.

Avatar puky
puky
13:36 02.09.2019.

Rakitić ima nekih svojih problema i treba ga pustiti da to riješi. Za sve što je dao reprezentaciji i Domovini kapa do poda.

Avatar antisaU
antisaU
13:57 02.09.2019.

jel imate kakvih saznanja o izbacivanju kovaca iz bayerna ? cujem da je na vratima izlaska posto celnici bayerna nisu zadovoljni pobjedom od svega 6:1 protiv mainza. posto ste vi "vecernji yu" jedini vjerodostojni kad se radi o lazima bilo bi zanimljivo cuti novosti o kovacu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije